02 / 05 / 2024

MOSDER soma

MOSDER soma

Soma madeninde çıkan yangınla meydana gelen kaza ve Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketi yüzlerce can kaybına neden oldu. MOSDER’de Soma ve Bosna için yardım kampanyası başlatarak şehit yakınlarına ve kaza mağdurlarına yardım eli uzattı.

Soma için hazırlanan Akıllı Kentler projesine AB desteği!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

Soma Akıllı Kentler projesine AB'den 8 milyon Euro'luk destek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu

AB'den Soma'ya 8 milyon euro destek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan 'Akıllı Kentler' projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazandı

Soma'nın Akıllı Kentler projesinde AB'den 8 milyon Euro'luk destek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu

AB, Soma Akıllı Kentler projesi için 8 milyon Euro destek verecek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında inceleme yapacak!

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, facianın yaşandığı maden ocağına girip kazanın meydana geldiği "üç trafo bölgesi"nde ilk kez inceleme yapmak üzere ilçeye geldi

Gençlerin turizme kazandırılması projesinin 2. ayağı Soma oldu!

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Van depremi sonrasında Bodrum 'da dernek bünyesinde uygulanan "gençlerin turizme kazandırılması" projesinin ikinci ayağı Soma'lı gençleri de kucakladı.

Soma'da Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı!

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi.Kömürün kızışması sonucu çıkan yangının büyümemesi için 3. ve 4. ayaklara duvar örüldüğü belirtildi.

Soma'da maden ocağında yangın!

301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı da işleten Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi...

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında incelemelerde bulunacak!

TBMM Soma Komisyonu, Eynez ocağındaki kazanın olduğu noktaya inip incelemelerde bulunacak. Çalışma süresinin dolmasına bir aydan az süre kalan komisyonun üyeleri, bu inceleme için 30 Ekim Perşembe günü Soma’ya gidecek.

Soma'da işçi ücretlerini Türkiye İş Kurumu ödeyecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini söyledi

Soma Maden Ocağı'nda 1700 işçiden iş bırakma eylemi!

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda çalışan bin 700 işçi, "işçi ücretleri arasında adaletsizlik olduğu" gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.Gece vardiyasındaki işçiler de eve gitmeyerek eylem yapan arkadaşlarına destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Soma Köseler'de yol yapıyor!

Soma maden şehitlerinin köyü Köseler’de yapımı için söz verdiği 6 km’lik yolun yapımına başlandı. Başkan Kocaoğlu, Kınık, Bergama ve Dikili’yi kapsayan yatırım turu kapsamında Köseler köyüne de uğrayarak yol çalışmalarını yerinde inceledi.

MOSDER soma Haberi

MOSDER soma

Son haftalarda tüm Türkiye’de ve dünyada meydana gelen kaza haberleri ülkeyi yasa boğmuş durumda. Soma madeninde çıkan yangınla meydana gelen kaza ve Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketi yüzlerce can kaybına neden oldu. Yaşanan olaylara pek çok kurum ve kuruluş yardım eli uzatırken, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER’de Soma ve Bosna için yardım kampanyası başlatarak şehit yakınlarına ve kaza mağdurlarına yardım eli uzattı.


Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen, 301 vatandaşımızı kaybettiğimiz elim kazada, MOSDER şehit olan vatandaşların ailelerine ve kazadan yaralı kurtulan vatandaşımıza destek amaçlı Başbakanlık (AFAD) tarafından açılmış olan, Soma insani yardım hesabına derneğin Yönetim Kurulu kararınca 100 Bin TL maddi yardımda bulundu.


Bu desteğin ardından, Soma’da yaşanan felaketlerle aynı döneme denk gelen Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketiyle...