27 / 04 / 2024

moskova kriz

moskova kriz

Moskova'da kriz inşaat şirketlerini vurdu, çalışanlar maaşlarını alamıyor. Maaşları ödeyemediğini itiraf eden çoğu şiket, bunun gerekçesi olarak kredilere erişimin zorlaşmasını ve iş hacminin azalmasını gösteriyor.

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

Moskova Moscow City projesi ekonomik krizden etkilendi!

Moskova'da büyük ses getirerek inşa edilen gökdelenler projesi Moscow City ekonomik krizin etkilerini derinden hissediyor. Emlak fiyatlarının ciddi şekilde düştüğü kriz döneminde bile Moscow City'de ki daire ve ofislerin birçoğu boş.

Moskova'da lüks konut satışları yüzde 66 arttı!

Rusya’nın başkenti Moskova’da lüks konut satışları nisan ayında yılın ilk çeyreğine göre yüzde 66 arttı. Emlak sektörüne göre sert yükselişte olan dolar ve Euro olarak varlıklarını tutan kesim gayrimenkule yöneldi.

İnşaat sektöründeki kriz ekonomiyi derinden etkiler!

MHP Tokat 1. Sıra Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, "Ekonominin sadece inşaat sektörü üzerine kurulması büyük yanlıştır. İnşaat sektöründeki bir kriz ekonomiyi derinden etkiler." dedi.

Ömer Çelik: Turizmde kriz olacak diye fiyat düşürülmesin!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisine ilişkin, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiye'nin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir" dedi.

İnşaat sektöründe kriz çıkmasını isteyenler var!

ANİMDER Başkanı Ömer Baki Yazıcı, bazı kesimlerin secim öncesi konut satışlarında durgunluğu, kriz söylemine çevirmek için kamuoyu oluşturmaya çalıştığını belirterek, bu tür söylemlerden uzak durulmasını istedi.

Moskova'da ekonomik kriz inşaatı etkiledi!

Rusya'da ekonomik sıkıntılar maaşları alamayan çalışanların sayısını da artırmaya devam ediyor. Moskova'da son dönemde çok sayıda inşaat şirketinin maaş ödemelerini geciktirdiğine dikkat çekiliyor.

Moskova'da kriz inşaat şirketlerini vurdu!

Moskova'da kriz inşaat şirketlerini vurdu, çalışanlar maaşlarını alamıyor. Maaşları ödeyemediğini itiraf eden çoğu şiket, bunun gerekçesi olarak kredilere erişimin zorlaşmasını ve iş hacminin azalmasını gösteriyor.

Oko Towers Moskova’da yükseliyor!

Avrupa'nın en yüksek binası, Moskova’da konumlanan Oko Towers’ın 85 katlı ve 49 katlı iki kule içeren yapısındaki 49 katlı ofis binası Ant Yapı yükleniciliğinde geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı.

Ömer Baki Yazıcı: İnşaatta kriz isteyenler var!

ANKARA İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı, "Bazı kesimler, seçim öncesi konut satışlarında durgunluk yaşanmasını, kriz söylemine çevirmek için, kamuoyu oluşturmaya çalışıyor" dedi.

Rusya'daki kriz Antalya turizmini etkiledi!

Rus turistlerin en gözde mekanı olan Antalya'da moraller bozuk. Rusya'yı sarsan ekonomik kriz yüzünden rezervasyonlar bir bir iptal oluyor. Rezervasyon iptalleri ilk 4 ayda yüzde 40'a ulaştı.

Gökdelenler ekonomik kriz habercisi mi?

Ekonomist Andrew Lawrence, 1999 yılında gökdelenlerin kriz göstergesi olabileceğini ortaya attı, en yüksek yeni bir “gökdelen yapma yarışı ile ekonomik kriz” arasında güçlü bir ilişki olduğunu iddia etti.

'5. Levent kriz tellallarına cevap olsun'

5. Levent projesi satışa çıkmadan yoğun ilgi gördü. 2 haftada konutların yarısından fazlasının satıldığını söyleyen Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Kriz tellallarına cevap olsun" dedi

moskova kriz Haberi

moskova kriz

Rusya’da ekonmoik sıkıntılar maaşlarını alamayan çalışanların sayısını da artırmaya devam ediyor. Moskova’da son dönemde çok sayıda inşaat şirketinin maaş ödemelerini geciktirdiğine dikkat çekiliyor. 

Maaşları ödeyemediğini itiraf eden çoğu şiket, bunun gerekçesi olarak kredilere erişimin zorlaşmasını ve iş hacminin azalmasını gösteriyor. 


Moskova Belediyesi İmar Politikası Dairesi Müdür Yardımcısı Sergey Degtyarev, “Moskovskaya Prespektiva” gazetesine yaptığı açıklamada, Glavmosstory, MCM-5, SU-155, Transstroy, Dormost, Mosmetrostroy gibi şirketlerin çalışanlarının maaşlarını ödeyemedikleri bilgisini verdi.


Şirketlerin mali sıkıntılarla boğuşmasının buna yol açtığını belirten yetkili, ekonomik kriz şartlarında iş hacminin azalmasının ve kredilere erişimin güçleşmesinin bu tabloya yol açtığına işaret etti. 


Ajanslara açıklamada bulunan MCM-5 şirketi yetkilileri, “2012 yılında 20-25 milyar rublelik iş tamamlarken, bugün bu rakam 5-6 milyar rubleye kadar düştü. Ama 2014 başında maşaları ortalama dört ay geciktirirken, bugün bu...