27 / 04 / 2024

İnşaat sektöründeki kriz ekonomiyi derinden etkiler!

İnşaat sektöründeki kriz ekonomiyi derinden etkiler!

MHP Tokat 1. Sıra Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, "Ekonominin sadece inşaat sektörü üzerine kurulması büyük yanlıştır. İnşaat sektöründeki bir kriz ekonomiyi derinden etkiler." dedi.



MHP Tokat 1. Sıra Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, Zile'de Zile Ticaret ve Sanayi Odası'ntn toplantısına katıldı. Sanayicilere önemli mesajlar veren Başkan, "Ekonominin sadece inşaat sektörü üzerine kurulması büyük yanlıştır. İnşaat sektöründeki bir kriz ekonomiyi derinden etkiler." dedi. 

Zile Ticaret ve Sanayc Odası Meclis Başkanı Sami Solmaz ve Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın'dan sonra konuşan Abdurrahman Başkan, Zile için siyasetten öte memleket sevdasıyla -düşünmek gerektiğini söyledi. 


ET DÖNERDEN TAVUK DÖNERE... 

Tokafın Türkiye'nin en çok göç veren şehirlerinin başında geldiğini ve Zile'nin ise Tokat'ın en çok göç veren ilçesi olduğunu söyleyen Abdurrahman Başkan, bundan 10-15 yıl öncesine kadar et döner satan işletmelerin artık tavuk döner satmaya başladığını ve bunun da ekonominin geldiği noktayı çok iyi özetlediğini belirtti. 


MHP'den birinci sıra milletvekili adayı olmasının Zile için ayn bir anlamı olduğunu ve Zile'nin bu şansı iyi kullanması gerektiğini ifade eden Abdurrahman Başkan, olaya bir milletvekili adayından öte bir sanayici bir çiftçi olarak baktığını belirtti. Bir ülkenin ekonomisinin sadece inşaata dayanmaması gerektiğini altını çizerek ifade en MHP adayı, Türkiye'nin ekonomisinin yüzde 75 inşaat, yüzde 25 sanayi şeklinde yapılandığını anlattı. 


İlerleyen yıllarda mortgage krizi gibi bir krizin olma ihtimalinin altını çizen Başkan, bu tarz bir olayın yaşanmaması için Türkiye'de sanayinin kalkınması ve Avrupa'daki örneklerinde olduğu gibi ticaret ve sanayi odalarının güçlenmesi gerektiğini söyledi. 


Muhalefet milletvekili olursa yapacağının 1, iktidar milletvekili olursa yapacağının 1000 olduğunu söyleyen Başkan, muhalefet milletvekili olduğunda şu anda en çok çalışan muhalefet milletvekilinden 5 kat daha fazla çalışacağını açıkladı. Abdurrahman Başkan, tarım ve köy işleri bakanlığının bir politikası olmadığının ve iş bilen insanın hepsinin yerlerinden alındığını bunun yerine mevcut iktidarın kendi adamlarını yerleştirildiğini belirtti. 


HASTAHANE ZİYARETİ

MHP Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, memleketi Zile'de Devlet Hastanesini ziyaret ederek hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun temennisinde bulundu, istek ve ihtiyaçlarını sordu, Hastalarla ve sağlık çalışanları ile sohbet eden Abdurrahman Başkan'a hastalar ve hasta yakınları ziyaretinden dolayı teşekkür ederek duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Başkan, ardından yatan hasta bölümünde bulunan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Her zaman vatandaşların yanında olduklarını ve hasta ziyaretinin sosyal bir sorumluluk olduğunu ifade eden Başkan, "Hastalık ve sağlık insan içindir. Allah hemşerililerimize hayırlı uzun ömürler versin. Hastanemizde tedavi gören tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diyor, Allah'tan acil şifalar diliyorum. Tedavi gören hastalarımızı ziyaret ederek onlarla hemhal olmaya çalıştık. Hasta ve yakınlarına moral ve motivasyon vermek için ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Her zaman olduğu gibi biz hemşerilerimizin yanındayız. Görev yapılması gerekiyorsa, en başta insan sağlığı için, insan refahı ve huzuru ön planda tutularak yapılmalıdır." dedi. 


Hastane ekibine işlerinde kolaylık dileyen Abdurrahman Başkan, sağlık sektöründe çalışanların ciddi sorunları olduğunu, insanlara sağlık, esenlik kazandırma gayretleri içerisinde iken birçok risklerle karşılaştıklarını ifade etti. Başkan, "Sağlık çalışanlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. MHP iktidarında sağlık çalışanlarına yönelik bir dizi düzenlememiz seçim beyannamemizde yer alıyor" şeklinde konuştu. Öte yanda yaşlılarla ve çocuklarla yakından ilgilenen Abdurrahman Başkan, kene yapışması sonucu hastaneye kaldırılan bir hastanın durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.


YAĞMUR DUASINA KATILDI 

Abdurrahman Başkan, Zile'deki seçim çalışmalarında yağmur duasına katıldı. Öğle namazından önce partililerle birlikte Çeltek Baba'nın türbesinin yânında bulunan Çeltek Köyü Koruma Geliştirme ve Güzelleştirme Derneğine gelen Başkan, derneğin avlusunda bulunan camide öğlen namazını kıldı. 

Namazdan sonra köy halkıyla oturup yemek yiyen Abdurrahman Başkan, köylülerin sıkıntılarını dinledi. Mevcut iktidarın adeta köylüleri bitirmek için hareket ettiğini söyleyen, köy halkına Başkan, MHP iktidarıyla bu sıkıntıların hepsinin çözüleceğini belirtti. Yemeğin ardından Çeltek Baba'nın türbesine geçen başkan burada dua ettikten sonra köyden ayrıldı. 


Tokat Gazetesi


Geri Dön