28 / 07 / 2024

moskovaya putin camisi mi yapılacak

moskovaya putin camisi mi yapılacak

Rusya Müslümanlarının oluşturduğu 'Birleşik İslam Kongresi', Kızıl Meydan'da Putin'in isminin verileceği bir cami inşa edilmesini talep etti. Avyasov, bu talebi Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'e de ilettiklerini söyledi.

Moskova'ya Putin camisi yapılacak!

Rusya Müslümanlarının oluşturduğu 'Birleşik İslam Kongresi', Kızıl Meydan'da Putin'in isminin verileceği bir cami inşa edilmesini talep etti. Avyasov, bu talebi Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'e de ilettiklerini söyledi.

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatı bitmek üzere!

Yapımına geçen yıl başlanan İstanbul Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. Caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı. İşte detaylar...

Çamlıca Camisi'nin minareleri yükseliyor!

Çamlıca Camisi'nin minareleri yükseliyor. Yapımına geçen yıl başlanan caminin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. Caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı.

Gayrimenkul sektörüne Putin ve Papa ziyareti etkisi!

Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin' in ziyaretleri sadece turizme değil gayrimenkul sektörüne de büyük katkı sağlayacak...

Gayrimenkule 'Putin ve Vatikan' dopingi!

Papa ve Putin'in Türkiye ziyaretlerinin yarattığı etki gayrimenkulcüleri de sevindirdi. Ziyaretlerle yabancıya satışların artması, Körfez ülkelerinin dışında Rusya ve Avrupa ülkelerinden de talep gelmesi bekleniyor.

Mustafa Baygan: Papa ve Putin’in ziyaretleri gayrimenkulü hareketlendirecek!

Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva’nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaretleri sadece turizme değil gayrimenkul sektörüne de büyük katkı sağlayacak.ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan konuyu değerlendirdi.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi kubbesi düzeltildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasındaki yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

Mihrimah Sultan Camisi'nde kubbedeki yanlış 54 yıl sonra düzeltildi!

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasında yer alan küngüre yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

Putin'den doğalgaza indirim müjdesi!

Putin, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı ortak açıklamada "Türk ortaklarımızla enerji işbirliği ile ilgili, 1 Ocak itibarıyla doğalgaz fiyatlarında yüzde 6 indirim sağlayacağız" dedi.

Vladimir Putin 100 milyon dolarlık anlaşma için Türkiye'ye geliyor!

Türkiye ve Rusya arasında 2010 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi anlaşması için Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor. Putin, Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşecek. Gündem başlıkları ise; ticeret ve enerji...

Akkuyu'nun ÇED'i Putin'i bekliyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1 Aralık’ta Türkiye’ye gerçekleştirmesi beklenen ziyaret öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayından geçmesi öngörülüyor.

moskovaya putin camisi mi yapılacak Haberi

moskovaya putin camisi mi yapılacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir haftadır kamuoyu önünde görülmediği ve hastalandığı iddialarının ardından basında bugün de Rus liderle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Rusya Müslümanlarının oluşturduğu 'Birleşik İslam Kongresi', Kızıl Meydan'da Putin'in isminin verileceği bir cami inşa edilmesini talep etti.


Sputnik haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Birleşik İslam Kongresi Başkanı Şavkat Avyasov, Putin'in Allah'ın gönderdiği önemli bir isim olduğunu savundu. Rusya'nın vatansever Müslümanları olarak, Moskova'da Putin'in isminin verildiği bir cami yapılması için izin istediklerini ifade eden Avyasov, "Böylece Putin'in adı çok uluslu ve dinli halklarımız arasında yüzyıllarca yaşayabilir." dedi. Avyasov, cami planları ile ilgili taleplerini Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'e de ilettiklerini söyledi.


Kongre, cami yeri olarak Kızıl Meydan'da Lenin Mozalesi'nin yanında bir alan ayrılmasını talep ediliyor. Kızıl Meydan'ın iki...