30 / 04 / 2024

Mücella Yapıcı kimdir

Mücella Yapıcı kimdir

Sur’u yerinde inceleyen Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, hazırladıkları raporu UNESCO’ya sunacaklarını belirterek, UNESCO’nun Sur için bir an önce harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Taksim Dayanışması, iptal kararının kaldırılmasına tepkili!

Danıştay'ın Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılması ve ağaçların kesilmesi projesinin iptal edilmesine dair geçen yıl verdiği kararı oyçokluğuyla kaldırmasının ardından açıklama yapan Taksim Dayanışması, “Aklınızdan bile geçirmeyin” dedi.

Mücella Yapıcı kimdir?

Mimar Mücella Yapıcı, Taksim Gezi Parkı olayları ile adı gündemde olan Y. Mimar Mücella Yapıcı, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Genel Sekreterliği görevindedir. Peki Mücella Yapıcı kimdir? İşte biyografisi...

Yapıcı Mimarlık Mühendislik İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıcı Mimarlık Mühendislik İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yapıcı tarafından kuruldu.

Oğuz Satıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı kimdir? Oğuz Satıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Oğuz Satıcı'nın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Oğuz Satıcı`nın hayatına dair merak edilenler.

Mehmet Barlas: İmamoğlu, Kanal İstanbul için cumhurbaşkanıyla çalışırsa yapıcı olur!

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Barlas bugün kaleme aldığı yazısında "Kanal İstanbul'un yapımında Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uyum içinde çalışırsa ileride Türk siyasetinde yapıcı bir isim olarak yer alır" ifadelerine yer verdi.

Nurettin Örücü kimdir?

Adese Gayrimenkul'ün Finansal Yönetim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Örücü kimdir? Nurettin Örücü daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Nurettin Örücü'nün biyografisi...

Zet Mimarlık Mühendislik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zet Mimarlık Mühendislik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Atilla Şimşek, Doğan Şimşek, Harun Şimşek ve Murat Şİmşek ortaklığında kuruldu.

IMF Başkanı Georgieva: Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyaloğu sürdüreceğiz!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

Mimarlar Odası 'Kanal İstabul' için toplandı!

Mimarlar Odası, Kanal İstanbul su yolu projesi ÇED raporu ile ilgili toplantı düzenledi. Mücella Yapıcı, toplantıda ÇED raporuyla ilgili sunum yaptı.

Trend GYO piyasa yapıcılığı hizmet sözleşmesi feshedildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yatırım Finansman Menkul Değerler ile 2 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı piyasa yapıcılığı hizmet sözleşmesi 29 Kasım 2019 tarihinden itibaren fesih edildi...

Satıcılar İnşaat Mühendislik Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Satıcılar İnşaat Mühendislik Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Kovan tarafından kuruldu.

Vakıf Yatırım Park Mavera 3'ün piyasa yapıcı oldu!

Park Mavera 3 projesi gayrimenkul sertifikalarında, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. dünden itibaren piyasa yapıcı olarak faaliyete başladı.

Şarkıcı Akın artık müteahhitlik yapıyor!

1995 yılında Rebeka isimli şarkısıyla birçok kişinin gönlünü fetheden Akın, "Şarkıcılığı bırakalı yıllar oldu, artık müteahhitlik yapıyorum" diye açıklamada bulundu.

Yapıcım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıcım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ufuk Çelik tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Mücella Yapıcı'dan Galataport değerlendirmesi!

İstanbul’daki rant projelerinin ilk sıralarında yer alan Galataport’un inşaat çalışmaları devam ediyor. Mimar Yapıcı, projeyi ve yaratacağı tahribatı BirGün’e anlattı

Mücella Yapıcı kimdir Haberi

Mücella Yapıcı kimdir

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ni yerinde takip eden kent hakları savunucusu Mimarlar Odası Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, “acele kamulaştırma” kararlarını eleştirerek, çatışmaların kent planlamasında yeni bir yöntem olarak kullanılmasının çok tehlikeli olduğunu belirtti. 17 Nisan’da incelemelerde bulunmak üzere kent hakları savunucusu avukatlarla birlikte Diyarbakır’a geldiklerini ve orada bir dizi görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Yapıcı, Sur’un yasaklı mahallelerine gidemediklerini ancak kısmen inceleme fırsatı bulduklarını söyledi. Sur’un adeta bir inşaat şantiyesine döndüğünü belirten Yapıcı, molozların taşındığına tanık olduklarını dile getirdi. “Türkiye’nin farklı kentlerine ait plakalardan onlarca kamyonun moloz taşıdığını gördük” diyen Yapıcı, bu durumun da halkı oldukça tedirgin ettiğini söyledi.


“ÇANTACILAR HALKI TEHDİT ETMEYE BAŞLAMIŞ”


Çatışma seslerinin geçmiş dönemlere oranla azalmış olduğunu belirten Yapıcı, Diyarbakır’ın “kalbi, ruhu, yüreği” olarak tanımladığı Sur’un...