29 / 04 / 2024

Mudanya-Gemlik çevre yoluna SİT engeli

Mudanya-Gemlik çevre yoluna SİT engeli

Mudanya-Gemlik arasında yapılması için düğmeye basılan 40 metrelik çevre yolu güzergahının ortasında arkeolojik kalıntılara rastlandı. Büyükşehir Nazım İmar Planlan'nda SİT alanının işlenmesine ilişkin karar aldı

TOKİ'den Bursalılara büyük müjde! Gemlik'e tam 509 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Gemlik'te 509 konutluk yeni proje inşa edecek. TOKİ Bursa projesinde ilköğretim okulu ve cami de yer alacak.

TOKİ'den Bursa Gemlik'e 509 konutluk yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Gemlik projesinin ihalesini 1 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Bursa Gemlik'e 509 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Gemlik projesinin ihalesini 7 Aralık tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa'nın ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı!

Bursa’nın sadece Nilüfer ilçesinde değil Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik ve diğer bütün ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı. 

TOKİ Bursa Gemlik başvuruları bugün sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Gemlik Cihatlı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

TOKİ Bursa Gemlik Cihatlı başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Gemlik Cihatlı projesi için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Bursa Gemlik 100 bin konut kura çekilişi bugün!

Yatırımlarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Gemlik 100 bin konut projesinin kura çekilişi bugün yapılacak.

Sinop'ta kentsel dönüşüm ile yol sorunu çözülecek!

Sinop Belediye başkanı Barış Ayhan, Aslan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi ile çevre yoluna alternatif bir güzergah belirlendiğini açıkladı.

Denizli yeni çevre yoluna kavuşuyor!

Denizli'de hayata geçirdiği ulaşım projeleri ile kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleceğe damga vuran projelerine son sürat devam ediyor.

Gemlik'e deprem konusunda düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki toplantıda, Çavuşoğlu ve Özhaseki'nin, birinci derece deprem bölgesi Gemlik'in dönüşümü konusunda çözümler üzerinde durduğu belirtildi. 

Gemlik için planlama süreci yakında başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gemlik'te deprem tehlikesi altında bulunanların nakline ilişkin planlama sürecinin önümüzdeki günlerde başlayacağını dile getirdi.

TOKİ Bursa Gemlik 224 konut ihalesi yarın!

Bursa İli Gemlik İlçesi Cihatlı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 224 Adet Konut ve 12 Adet Dükkân İnşaatları İle Altyapı Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

İzmir Bayraklı'daki yol ve köprü çalışmaları tamamlanıyor!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki Onur Mahallesi’ni çevre yoluna bağlayacak yol ve köprüyü tamamlıyor.

Mudanya-Gemlik çevre yoluna SİT engeli Haberi

Mudanya-Gemlik çevre yoluna SİT engeli

Mudanya'dan tarih fışkırıyor. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün Mudanya Gemlik arasında yapmayı planladığı 40 metrelik çevre yolu güzergahının tam ortasında arkeolojik kalıntıların olduğu ortaya çıktı. 8 hektar büyüklüğünde olan bölgede 3. derece arkeolojik SİT çıkarken, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, onaylanan planları yeniden görüşülmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderdi.


Büyükşehir de 25 bin ve 5 bin ölçekli Nazım İmar Planlan'nda SİT alanının işlenmesine ilişkin meclisten karar aldı ve son onay için kurula gönderdi. Kurul planlara işlenen SİT kararını kontrol edip onaylayacak ve karar askıya çıkacak.


MYRLEIA ANTİK KENTİ'NİN UZANTISI


Kuruldan gönderilen kararda ise; "Mudanya ilçesi Aydınpınar Köyü sınırları içinde inceleme yapıldı. Mudanya'nın güneyinde Güzelyalı Köyü'nün güney bitişiğinde yer alan parselin doğusunda Göynüklü Köyü bulunuyor. Güzelyalı merkezine yaklaşık 1 kilometre mesafede parseldeki kaçak...