18 / 05 / 2024

Müeyyet Yurdagül

Müeyyet Yurdagül

İTÜ İnşaat Fakültesi 1951 mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Müeyyet Yurdagül vefat etti.

İnşaat Yüksek Mühendisi Müeyyet Yurdagül vefat etti!

İTÜ İnşaat Fakültesi 1951 mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Müeyyet Yurdagül vefat etti.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde bakım borçlusunun ölümü!

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde bakım alacaklısı, sözleşmenin kurulmasıyla bakım borçlusunun aile topluluğuna katılmış oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma sözleşmesinde bakım borçlusunun ölümü halinde ne olur?

Kentsel dönüşüm yıkım ruhsatı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde uygulamaya başlanmadan önce, riskli yapıların yıktırılması için, bu yapıların maliklerine altmış günden az olmamak üzere süre veriliyor. Peki, bu süreçte kentsel dönüşüm yıkım ruhsatı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yıkım kararı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm ile riskli alanlarda yer alan yapılar ile riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım kararı nasıl alınır? Yıkım süreci nasıl işler?

Apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Yalıtım, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Apartmanınıza yalıtım yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Bilişim Vadisi'nin inşaatı önümüzdeki yıl tamamlanacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilişim Vadisi'nde çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Önümüzdeki yıl itibarıyla Bilişim Vadisi'nde hayat başlayacak" dedi..

Öykü Müteahhitlik Mimarlık Mühendislik Haritacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öykü Müteahhitlik Mimarlık Mühendislik Haritacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ender Reyhan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 30 Mart'ta Esenyurt, Sultaniye Mahallesi'nde kuruldu.

Wyndham Grand Kalamış Hotel mükemmellik ödülü aldı!

Wyndham Grand Kalamış Hotel, dünyanın en prestijli seyahat sitesi Booking.com ’un konuk değerlendirmeleri sonucu “ Mükemmellik ” ödülüne layık görüldü.

Hilton Dalaman Sarıgerme'ye mükemmellik ödülü verildi!

Mükemmellik Ödülü'nü (Brand Awards of Excellence) alan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&SPA, bu ödülle "Avrupa'nın en iyi 5 Hilton Oteli"nden biri olduğunu belgeledi.

Önalım hakkı nasıl engellenir?

Önalım hakkı, paylı taşınmaz satışlarında öncelikle satın alma hakkı oluyor. Paydaşların aralarında anlaşması halinde paydaşların satışta önalım hakkını kullanması engellenebiliyor. Peki, önalım hakkı nasıl engellenir?

Önalım hakkı nasıl bir haktır?

Paylı mülkiyete konu olan taşınmazların satış sürecinde ortaya çıkan ve diğer paydaşlar tarafından kullanılan önalım hakkı nasıl bir haktır? Gayrimenkul satışında önalım hakkı nasıl kullanılır?

Paylı mülkiyet nasıl satılır?

Paylı Mülkiyet, bir taşınmaz mal veya eşyaya birden çok kimsenin belirli paylarla malik olmaları durumu olarak ifade ediliyor. Peki paylı mülkiyete konu olan bir mal satılabilir mi? Paylı mülkiyet nasıl satılır?

Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan üzerine yapı inşa edilmesi için ayrılan toprak bütünü ise arsa olarak nitelendiriliyor. Peki, tarım arazileri imara açılarak arsa olabilir mi? Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Müeyyet Yurdagül Haberi

Müeyyet Yurdagül

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi 1951 mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Müeyyet Yurdagül vefat etti. Merhumun cenazesi dün defnedildi. 

Biz de Emlakkulisi.com ailesi olarak merhum İnşaat Yüksek Mühendisi Müeyyet Yurdagül'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır...