18 / 05 / 2024

müftülüklerde evlenen çift sayısı

müftülüklerde evlenen çift sayısı

İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, il ve ilçe müftülüklerince gerçekleştirilen nikah işlemleriyle ilgili olarak, "İstanbul genelinde şimdiye kadar müftülüklerimizde 1.328 nikah akdi gerçekleştirildi. Müftülüğe nikah işlemleri için en fazla başvuru yapan ilçe Ümraniye ve Avcılar oldu." diye konu

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatları buz kestirdi! Karaborsacılık mı yapılıyor? Hemen bakın! 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler, son günlerde gübre fiyatlarını ve gübre piyasasında yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Gübre fiyatları buz kestirdi! Karaborsacılık mı yapılıyor? Hemen bakın! 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler dikkat! Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılık devri başlıyor! İşte yeni düzenlemeler...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, "Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılığa geçiyoruz. 1 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi'nin e-devlet üzerinden güncellenmesiyle ilgili çalışma başlattık" açıklamasında bulundu ve konuyla ilgili detayları paylaştı. İşte o detaylar...

Pırlanta tasarım yüzüklerde yüzde 50'ye varan indirim! İşte Koçak pırlanta tasarım yüzük 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Pırlanta tasarım yüzüklerde yüzde 50'ye varan indirim başladı. Koçak pırlanta tasarım yüzük alanlarda ayrıca sepette yüzde 10 indirim fısatı daha sunuyor. Peki Koçak pırlanta tasarım yüzükler ne kadar? Koçak pırlanta taarım yüzük fiyatları kaç TL? İşte Koçak tasarım yüzük 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlibli aileler için inşa edilen konutlar için 3 milyon 150 bin TL yardımda bulundu. 

Evlenen çift sayısı 20 yılın en düşük seviyesine geriledi!

TÜİK verilerine göre evlenen çift sayısı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla nişan, düğün gibi toplu organizasyonların kısıtlandığı geçen sene 487 bin 270'e gerileyerek 20 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e 90 konut inşa edecek!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından İdlip'e 90 konut inşa edilecek. Müftülükten yapılan açıklamaya göre; inşa edilecek konutlarının isminin  Şanlıurfa İbrahim Halilullah olacağı belirtildi. 

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal müftülüğü arasında arazi krizi!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Kartal Soğanlık’ta 26 bin metrekarelik arazisinin, talep ettiği için Kartal Mütfülüğü’ne devredilmesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal İlçe Müftülüğü’nü karşı karşıya getirdi. Kriz plan değişikliğiyle çözüldü...

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Geçen yıl Türkiye’de 541 bin 424 çift evlendi, buna karşılık boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Beylikdüzü'ndeki Mevlana Camii Müftülük binasının inşaatı tamamlanıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yapımı devam eden Mevlana Camii Müftülük, Kur'an Kursu ve Taziye Evi binasında incelemeler yaptı.

müftülüklerde evlenen çift sayısı Haberi

müftülüklerde evlenen çift sayısı

Evlendirme memurluğu yetkisi ve görevi verilebilecek kurumlar arasına il ve ilçe müftülüklerinin de eklenmesiyle 9 Aralık 2017'den itibaren müftülüklerde resmi nikah kıyılmaya devam ediyor.

İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, bugüne kadar İstanbul'da müftülüklerce yapılan nikah işlemleriyle ilgili Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Müftülüklerde nikah işlemlerinin belediyelerdeki resmi nikah prosedürleriyle aynı olduğunu söyleyen Maşalı, evlenecek çiftlerin müftülüğe müracaat etmesiyle, başvuruların değerlendirildiğini dile getirdi.

EmİN Maşalı, "Müftülüğe nikah için başvurulduğu takdirde sistemden giriyoruz, çiftin önünde evlenmelerine herhangi bir engel yoksa onların da talepleri doğrultusunda bir takvim veriyoruz. Bu merasimler müftülük binalarımızda ya da düğünün yapıldığı mekanda gerçekleşiyor." şeklinde konuştu.

Bugüne kadar müftülüklerce kıyılan nikah sayılarına ilişkin de bazı açıklamalar yapan Maşalı, "İstanbul genelinde şimdiye kadar müftülüklerimizde 1.328 nikah akdi...