05 / 05 / 2024

muğla marmaris imara aykırı yapılaşma alanları

muğla marmaris imara aykırı yapılaşma alanları

Muğla’nın Marmaris ilçesinin tamamı için yıkım kararı çıktı. 1 Temmuz’dan bu yana yürütülen çalışmalar sonrasında, alarında 35 büyük turistik otel ve 500 konutun da bulunduğu yaklaşık 5 bin bina için yıkım kararı verildi.

AFAD duyurdu: Muğla'da 4.3 şiddetinde deprem oldu!

Ülke genelinde deprem haberleri gelmeye devam ediyor.  Muğla'nın Marmaris ilçesinde saat 07.56'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Muğla Marmaris'te 4.3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Son Dakika Muğla Marmaris'te korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Muğla'nın Marmaris ilçesinde deprem oldu. Saat 18:45'te gerçekleşen deprem bölgede yaşayanları korkuttu. İşte detaylar...

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Muğla'da kiralık 78 gayrimenkul!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer ve Yatağan'da yer alan toplam 78 gayrimenkulü kiraya verecek.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 111 adet gayrimenkulü kiraya veriyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan'da yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Şahan Gökbakar'ın Muğla'daki villası inceleniyor!

Muğla Marmaris'te komedyen Şahan Gökbakar'a ait olduğu düşünülen villa ve iskele için inceleme başlatıldı.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Marmaris'te imara aykırı binalar tek tek yıkılıyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında imara uygun olmayan yapılar yıkılıyor. Ekipler, yapı kayıt belgesi iptal edilen ve hukuki süreci tamamlanan bir yapının yıkımını gerçekleştirdi.

muğla marmaris imara aykırı yapılaşma alanları Haberi

muğla marmaris imara aykırı yapılaşma alanları

Marmaris Belediye Başkanı CHP’li ALİ ACAR, bunun işin başındaki üst düzey yetkililer, hukukçular tarafından bilindiğini, hatta İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına yazdığına dikkati çekti.

15 milyon lira ceza

Marmaris Belediyesi, geçen 1 Temmuz’dan bu yana ilçedeki Kaçak yapılaşmayla ilgili çalışma başlattı. Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde imara aykırı olduğu tespit edilen yaklaşık 5 bine yakın bina için yıkım kararı verildi. Bunu binalara toplam 15 milyon lira da para cezası kesildi. Türkiye’de ‘İmar Planı’ diye bir şeyin olmadığını belirten Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar, bunun işin başındaki üst düzey yetkililer, hukukçular tarafından bilindiğini, hatta İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına yazdığına dikkati çekti.

Marmaris’teki imara aykırı yapılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Acar şunları söyledi:

“Türkiye’de projeye ve imara aykırı yapılanma olabildiğince fazla....