02 / 05 / 2024

Muğla orman

Muğla orman

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Muğla Ören beldesi Alatepe köyü burun mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınında 6 hektar ormanlık alan zarar gördü...

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Muğla'da tapu şoku: Orman müdürlüğü tapuları tanımıyor!

Türkiye’nin bazı kentlerinde olduğu gibi Muğla’da da vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından orman alanı içinde kalması sebebiyle “Rıza-en terk edin” şeklindeki yollanan mektuplar vatandaşı şoka uğrattı.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Muğla'da 388 milyon TL'lik 20 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla'da temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Eroğlu, "Bugün 388 milyon liraya mal olacak 20 tesisin temelini atıyoruz'' şeklinde konuştu.

Veysel Eroğlu Muğla Menteşe'de temel atma törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Muğla'nın Menteşe ilçesinde temel atma törenine katıldı.

Muğla Köyceğiz Orman Yolu'nun yüzde 80'i tamam!

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Köyceğiz Orman İşletme Şefliği, Karaçam Orman İşletme Şefliği'nde orman yolu yapım çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı.

Muğla'ya 38 milyon TL'lik yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 38 milyon lirayı bulan yatırımların temelini atma ve açılışlarını yapmak için geldiği Muğla’da Türkiye’de 2019 yılına kadar yapılacak 1071 Göletin bitirilmesi için tarih ve saat verdi.

Hasan Özyer'den Muğla'ya müjde!

Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye ilçe teşkilatı 2015 yılının son istişare toplantısını Orman İşletme Müdürlüğü salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Milletvekili Hasan Özyer, Muğla ve Fethiye’ye yapılacak olan yatırımları müjdeledi.

Muğla Göcek Koyları'nda otel mi kurulacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otel kurulmasının mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını bildirdi.

Muğla Göcek Koyu imara açıldı mı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otellerin kurulmasının mevcut mevzuatlara göre mümkün olmadığını ifade etti.

Muğla'da Süleyman Seba Parkı açıldı!

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba adına yaptırılan park ve heykelin açılışını Fikret Orman gerçekleştirdi. Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaptırılan park ve heykel için açılış töreni düzenlendi.

Muğla'da Süleyman Seba Parkı açıldı!

Beşiktaş Kulübü Süleyman Seba adına yaptırılan parkın açılışını Fikret Orman gerçekleştirdi.Geçtiğimiz yıl vefat eden Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba'nın anısına Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaptırılan park için açılış töreni düzenlendi.

Muğla orman Haberi

Muğla orman

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Ören beldesi Alatepe köyü burun mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Hava araçları ile müdahale edilemeyen yangına 5 arazöz, 110 orman işçisi ve köyde yaşayan vatandaşlar müdahale etti. Arazinin sarp olması nedeniyle güçlükle müdahale edilen yangının büyümemesi için orman yangın söndürme işçileri sabaha kadar yoğun mücadele verdi.


Gece kısmen kontrol altına alınan yangına sabah saatlerinde 2 uçak ve 2 helikopter ile müdahale edildi. Havadan yapılan çalışmayla kontrol altına alınan ve soğutma çalışmalarının başladığı yangında ilk belirlemelere göre 6 hektar ormanlık alan zarar gördü.


Öte yandan,  sahur vaktinde oruç tutacak orman işçilerine ve yangına müdahale eden vatandaşlara köylüler tarafında sahur yapmaları için çay ve kahvaltılık malzeme...