06 / 05 / 2024

Muğla tapu anlaşmazlığı

Muğla tapu anlaşmazlığı

Türkiye’nin bazı kentlerinde olduğu gibi Muğla’da da vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından orman alanı içinde kalması sebebiyle “Rıza-en terk edin” şeklindeki yollanan mektuplar vatandaşı şoka uğrattı.

Muğla Milas'ta KDV, damga vergisi ve tapu harcından muaf arazi fırsatı!

Muğla İli Milas Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Milas Ören'de yer alan araziyi satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Muğla'da tapu şoku: Orman müdürlüğü tapuları tanımıyor!

Türkiye’nin bazı kentlerinde olduğu gibi Muğla’da da vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından orman alanı içinde kalması sebebiyle “Rıza-en terk edin” şeklindeki yollanan mektuplar vatandaşı şoka uğrattı.

Ayvalık'ta tapu anlaşmazlığı kavgası: 1 ölü!

Balıkesir Ayvalık'ta çıkan tapu anlaşmazlığı kavgasında bir kişi yaşamını yitirdi...

Muğla Köyceğiz'e yeni fakülte ve yüksek okul geliyor!

Muğla Köyceğiz Toparlar Mahallesindeki TOKİ alanında fakülte ve yüksek okul yapımı için anlaşma sağlandı. Belediye Başkanı Kamil Ceylan yerleşke için 6 milyon lira yatırım yapılacağını açıkladı.

Muğla Büyükşehir'den 250 milyonluk kredi anlaşması!

İl genelinde yatırımlarını hızlandıran Muğla Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında yeni yatırımların başlangıcını yapmak üzere Dünya Bankası ile yaklaşık 250 milyon TL’lik kredi anlaşması yaptı.

Muğla'da su borcu olan abonelere taksit imkanı!

Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü su borcu bulunan abonelere kredi kartıyla taksit imkanı sağladı. Borçlu aboneler, MUSKİ'nin şubelerinin yanı sıra 29 noktada anlaşmalı bankalar aracılığıyla da taksitlendirme yapabilecek.

Konut kredisi kullandırımlarındaki anlaşmazlık durumlarında ekspertiz ücreti iadesi olur mu?

Şeker Finans Pazarlama Müdürü Mustafa Sedefoğlu, Milliyet Gazetesin' nin sorularını yanıtladı. Mustafa Sedefoğlu konut kredisi kullandırımlarında ki anlaşmazlık durumlarında ekspertiz ücreti iadesinin mümkün olmayacağını belirtti.

Muğla'da yapılacak hastaneye tapu tahsisi yapılamayınca ihaleye çıkılamadı!

500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tapu tahsisi yapılamayınca ihalesi Aralık ayına ertelendi. Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, hastanenin ihalesi tamamlanır tamamlanmaz temelinİn atılacağını belirtti..

2015'te sınır anlaşmazlığı kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhuriyetin ilanından sonra hazırlanan hudutnamelerin araziye uygulanmasında yaşanan sıkıntıları, il, ilçe ve köy sınırlarını yeniden belirleyerek çözecek. Çalışmayla, Türkiye'de sınır anlaşmazlığı kalmayacak...

Miras paylaşımında anlaşmazlık!

Miras paylaşımında anlaşmazlık durumunda kalan mülk mahkeme tarafından satışa çıkarılır. Satış süreci sonunda miras kalan mülkten elde edilen gelir mirasçılara yine miras payları oranında mahkeme tarafından paylaştırılır...

Muğla Kelebek Vadisi'ne yaya yolu yapılıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ekolojik bir yapıya sahip olan ve tek ulaşımı deniz yoluyla sağlanan Kelebekler Vadisi'ne yaya yolu yapılıyor. Ali Boğa, vadiye yaya iniş ve çıkış konusunda fikir alışverişinde bulundu...

Muğla tapu anlaşmazlığı Haberi

Muğla tapu anlaşmazlığı

Türkiye'nin bazı kenterinde olduğu gibi Muğla'da da vatandaşların ormanlık alana yakın atadan kalma tapulu arazi ve konutlarına Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman alanı içinde kalması nedeniyle “Rıza-en terk edin” şeklinde tebligatlar yollanmaya başladı. Durum karşısında şaşıran vatandaşlar ne yapacağını bilemezken, CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin vatandaşlarla buluştu ve konuyu Meclise taşıdığına dikkat çekti.

NEREYE GİDECEĞİZ?

Konuya ilişkin araştırma yapan CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Muğla'nın Menteşe, Ula, Köyceğiz ve Dalaman ilçeleri başta olacak şekilde her ilçede sıkıntı yaşandığının altını çizdi. Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; Dalaman'ın Çöğmen Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Girgin, “Vatandaşların ‘Tapuyu veren devlet ama Orman Genel Müdürlüğü devletin verdiği tapuyu tanımayıp atadan, dededen kalan tapulu...