07 / 05 / 2024

muğla tescilli bina

muğla tescilli bina

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 40'a yakın bina tescilleniyor. Binaların tescillenmesi hususu düzenlenen toplantıda belirtildi.

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Muğla'da bir bölümü çöken tescilli yapı yıkıldı!

Muğla Bodrum Turgutreis Caddesi Kelerlik Mescit Sokak'ta yer alan bir bölümü çöken taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki tescilli yapı iş makinesiyle yıkıldı...

Muğla Milas'taki 100 yıllık tarihi bina yıkıldı!

Muğla Milas'ta yer alan tescilli tarihi binanın yıkımı gerçekleşti. Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bina yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından projesi hazırlanan yeni ve modern hizmet binasının 2016 yılı içerisinde hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Muğla Marmaris'teki 5 bina yıkılacak!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 5 bine yakın binaya, imara aykırı oldukları gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Aralarında 35 otel ve 500 konutun da bulunduğu bu binalara, ayrıca toplam 15 milyon lira para cezası kesildi.

Muğla için imar yasası hazırlanmalı!

Muğla'da şehirlerin ciddi altyapısı yok. Marmaris hariç, çoğu dökülüyor. Ama hala inşaatlar tüm hızıyla sürüyor, pek çok yeni bina yapılıyor. Böyle giderse Marmaris de felce uğrar, bölge turizmi de büyük zarar görür.

Muğla'da icradan 189 milyon TL'ye satılık 14 bina!

Muğla İli Milas İlçesi'nde bulunan 14 bina Milas 2.İcra Dairesi tarafından 7 Eylül 2015 günü saat 10:00 ile 10:10 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Muğla Kayaköy’deki taş evler restore edilecek!

Geçmişi MÖ 3000'li yıllara uzanan Muğla’daki Kayaköy ören yeri, mimari yapısı korunarak restore edilecek ve kültür turizmine kazandırılacak. Çiçek, ören yerindeki bina, kilise ve diğer yapıların bugüne kadar korunduğunu ve tescil altına alındığını vurgula

Feri Otelcilik Muğla Datça'da 1 milyon 950 bin TL'ye gayrimenkul aldı!

Feri Otelcilik ve Turizm A.Ş, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Muğla Datça İskele Mahallesi'nde yer alan konut alanı imarlı arsa ve üzerindeki bina için 1 milyon 950 bin TL ile en yüksek teklifi verdi.

Muğla'da satış memurluğundan 3 milyon 504 bin 240 TL'ye satılık bina!

Muğla İli Merkez İlçesi'nde yer alan 2.336.16 metrekare yüzölçümüne sahip olan bina Muğla Satış Memurlupu tarafından 15 Ekim 2014 tarihinde saat 11:00 ile 11:10 arasında ihaleye çıkıyor..

Muğla'daki 150 yıllık tarihi bina Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredildi!

Restorasyon çalışması tamamlanan Muğla Sekibaşı Mahallesi Hamamönü Sokak 'ta yer alan 150 yıllık tarihi yapı restorasyonu tamamlanarak protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 'ne devredildi.

muğla tescilli bina Haberi

muğla tescilli bina

Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen toplantıda ilçedeki 40'a yakın binanın tescilinin yapılması için öneride bulunuldu. Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi temsilcileri ile Milas Müze Müdürü Vekili Mehmet Kaçmaz'ın katılımıyla Milas'ta düzenlenen toplantıda Milas'taki tescilli binalar ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Çöllüoğlu Hanı ile ilgili değerlendirme yaptı. İki gün süren toplantıda Milas Belediyesi'nin 4 yıl önce Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na Koruma Amaçlı İmar Planı'nda yapılan revizyon çalışmaları için yaptığı başvurunun onay süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Milas'ta toplanan kurul üyeleri, ilçenin tescilli yapılarında inceleme yaptı. İncelemeler sırasında 40'a yakın binanın tescilinin yapılması için öneride bulunuldu. Yağan yağmurlarla daha çok...