05 / 05 / 2024

Muğla tren istasyonu

Muğla tren istasyonu

Dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapıldı. İşte o garın ilginç hikayesi... 

Muğla'da belediyeden kiralık akaryakıt istasyonu! İhalesi 27 Temmuz'da!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Köprübaşı Mahellesi Kavacık Mevkii'nde yer alan akaryakıt istasyonu için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Dünyanın tren geçmeyen tek istasyonu Muğla'da yapıldı!

Dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapıldı. İşte o garın ilginç hikayesi... 

Emlak İstasyonu Muğla Ortanca'da ofis açtı!

Emlak İstasyonu büyümeye devam ediyor. Emlak İstasyonu Muğla'nın Ortaca bölgesinde yeni yeni franchise ofis açtı.

Muğla Seydikemer'de 3.5 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Muğla İli Seydikemer İlçesi'nde yer alan bir adet tek katlı akaryakıt istasyonu 3 milyon 500 bin TL bedelle icradan satışa sunuluyor.

Emlak İstasyonu Aydın, Didim ve Muğla, Ortaca ofislerini açıyor!

Türkiye`de yeni franchise ofis açılışlarıyla adından söz ettiren Emlak İstasyonu, Aydın, Didim ve Muğla, Ortaca ofislerini açıyor.

Muğla İztuzu Plajı'nın tesisleri yenilendi!

Muğla'da geçtiğimiz yıl işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen Dalyan'daki İztuzu Plajı'ndaki tesisler yenilendi. Plaja 112 istasyonu kuruldu, karadan ulaşımın olmadığı yerlerden hastaların kanaldan taşınması için bot tahsis edildi.

Emlak İstasyonu Muğla'da açılıyor!

Emlak İstasyonu Muğla'da açılışlarına devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde franchise ofis açılışlarını gerçekleştiren Emlak İstasyonu Muğla'da hizmete girecek.

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmemesi için yürüyüş yapıldı!

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara’ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, Aydın'da eylem yaptı...

Muğla Akyaka'da sazlık alanda çıkan yangın söndürülemiyor!

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki sazlıklarda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yaklaşık 500 dönüm sazlık alanda etkili olan yangın nedeniyle beldenin üstü dumanlarla kaplandı...

Mustafa Hakan Güvençer: Muğla’nın marka kent olması için düğmeye bastık!

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Proje kapsamında, logo oluşturulması, tanıtım ve belgesel filmi, tanıtıcı yayın, fotoğraf çekimleri, özgün müzik yapımı, bilbord, afiş, saha araştırması çalışmalar yürütülmekte” dedi.

Muğla'da satılık gayrimenkul 2 milyon 740 bin TL!

Muğla İli Bodrum ilçesinde yer alan gayrimenkulün toplam bedeli 2 milyon 740 bin lira olarak belirlendi. Gayrimenkul açık artırma usulüyle 18 Kasım 2013 tarihinde satışa çıkacak.

Muğla'da orman yangını çıktı!

Muğla Köyceğiz'de orman yangını çıktı. Köyceğiz'de çıkan orman yangınında 2 hektar ormanlık alan zarar gördü. Çıkan orman yangını kısa bir süre içinde kontrol altına alındı...

Muğla'da 3 adet satılık gayrimenkul: 3 milyon 388 bin TL!

Muğla İli Marmaris ilçesinde yer alan 3 adet arsanın toplam bedeli 3 milyon 388 bin lira olarak belirlendi. Gayrimenkuller açık artırma usulüyle 2 Aralık 2013 tarihinde satışa çıkacak.

Muğla tren istasyonu Haberi

Muğla tren istasyonu

Muğla'nın Dalaman ilçesinde dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası yapıldı. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Osmanlı'nın gerileme dönemine girdiği 19. yüzyılda, Kavalalı Mehmet Ali Paşa, hem Mısır'ı ele geçirip Mısır valisi oldu hem de girdiği savaşları kazanarak Kütahya'ya kadar ileri gitti. III. Selim’in annesi Mihrişah Hatun’a hediye ettiği ve Dalyan, Ortaca, Dalaman'ı da kapsayan büyük bölge de Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın kontrol altına alındı.

1905 yılında, Mısır'a Hip olan Kavalalı'nın oğlu II. Abbas Hilmi Paşa, gemi ile o zamanlar Dalaman olarak anılmayan bölgedeki Sarsala Koyu'na geldi.

Verimli topraklara ve dört bir yana uzanan ovalara sahip olan 30 haneli Söğüt Köyü'nün yer aldığı bu bölgeyi çok beğenen Mısır Hipi buraya yerleşti.

Paşa ilk iş olarak çevrede...