29 / 04 / 2024

muğla yapılaşma

muğla yapılaşma

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Muğla'nın imar sorunu çözülüyor mu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Av. Sevin Çağlayan, Muğla'nın ilçelerinde senelerdir kronik hale gelmiş olan problemlerin ilk sırasında yer alan imar sorununun 2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı kanun ile çözülebileceğine vurgu yaptı. 

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!

Muğla Milas'ta bulunan Mazı Köyü’nün eşsiz koyu Molla İbrahim Koyu’nda beton yapılaşma bu kadarına pes dedirtti.

Muğla'da kaçak yapılaşmayla mücadelede drone ile denetim yapılıyor!

Muğla Bodrum'da başlatılan "Kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği" çalışmaları kapsamında drone ile denetimler yapılıyor.

3. Havalimanı bölgesinde yeni yapılaşma mı başlıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında ''3. Havalimanı projesinin yapıldığı kuzey bölgesinde yeni bir yapılaşma mı başlıyor?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

İbadet yerleri yapılaşma şartları!

İbadet yerleri yapılaşma şartları ile ilgili hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte ibadet yerleri yapılaşma şartları..

Turizm alanlarında yapılaşma şartları!

Konaklama amacıyla kullanılan, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, kamping, apart otel ve hostel gibi turizm tesislerinin bulunduğu alanlar oluyor. Peki, turizm alanlarında yapılaşma şartları nelerdir?

Sosyal mekanlarda yapılaşma şartları!

Sosyal mekan alanları ile sosyal mekanlarda yapılaşma şartları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. İşte sosyal mekanlarda yapılaşma şartları..

Yapılaşma Başkentlilerin şehir kavramını şekillendirecek!

Wind Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tabak, Ankara’nın gelişimini sürdürdüğünü ve artık merkez kavramının da değiştiğini anlattı. Tabak, “Yaşamkent, Çayyolu ve Temelli istikametine doğru ilerleyen yapılaşma, ilerleyen dönemde Başkentlilerin şehir kavramını şekillendirecek” diye konuştu.

Merkezi iş alanı yapılaşma şartları!

Merkezi iş alanı yapılaşma şartları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte Ekim'de yürürlükte olacak yönetmelik hükümleri..

Sosyal alanlarda yapılaşma koşulları!

Sosyal mekanlar olarak da ifade edilebilen sosyal alanlarda yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği'nde yeniden düzenleniyor. İşte sosyal alanlarda yapılaşma koşulları..

Ticaret alanı yapılaşma koşulları!

Ticaret alanlarında yapılabilecek yapılar ile yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamınsa açıklanıyor. İşte ticaret alanı yapılaşma koşulları..

Konut alanı yapılaşma şartları!

Konut alanı yapılaşma şartları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte konut alanı yapılaşma şartları..

Parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları!

Parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları, Yeni İmar Yönetmeliği'nde açıklandı. İşte parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşulları 2017..

muğla yapılaşma Haberi

muğla yapılaşma

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, kent merkezi ve ilçelerde meydana gelen orman yangınlarında 60 bin hektar alanın zarara uğradığını dile getirdi. Milliyet'te yer alan habere göre;  alanın 52 bin hektarının ormanlık olduğunu söyleyen Yaprak, “Yanan alanlarda hızlı şekilde çalışmalarımıza başladık. Yapılaşmaya ve imara açılması mümkün değil. Eğer yangınlardan önce verilmiş izinler de varsa bu izinlerin iptali de bölge müdürlüğümüz tarafından yapılacak. Zarar gören 108 yapı ise TOKİ tarafından yapılarak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye istasyonlarına ek olarak orman köyleri ve kırsal alanlarda yeni müfreze ve orman yangınlarına karşı nöbet noktalarında bulundu. Karşıyaka’da yer alan kentsel dönüşüm alanı Örnekköy’de de itfaiye istasyonu inşa edilemsi planlandı. Ayrıca Menemen Ulukent için istasyon planı hazırlandı ve yer tahsisi sağlandı....