29 / 04 / 2024

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!

Muğla Milas'ta bulunan Mazı Köyü’nün eşsiz koyu Molla İbrahim Koyu’nda beton yapılaşma bu kadarına pes dedirtti.



Muğla'nın Milas İlçesi'nde yer alan Mazı Köyü'nün eşsiz koyu Molla İbrahim Koyu'ndaki beton bina muhteşem doğaya bir hançer gibi saplandı.

Sabah'tan Hayrettin Şaşmaz'ın haberine göre, 300-400 senelik zeytinlikleriyle meşhur köyde bulunan muhteşem doğal güzellikteki koyda beton bir binanın yapım aşamasında olması şaşkınlık yarattı.

Karşı konulmaz doğası ve eşsiz koyları olan Mazı Köyü'nün en harika koyları arasında yer alan Molla İbrahim Koyu'nda yapılan yapılaşma vatandaşları da  isyan ettirdi. 'Katliam' olarak nitelendirilen bu yapılaşma için CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'a çağrı yapan vatandaşlar betonlaşmanın durmasını talep etti.

BETONLAŞMA 2014'TE BAŞLAMIŞ

Sabah gazetesinin edindiği bilgiye göre, Molla İbrahim Koyu'ndaki binanın sahibi İstanbullu işadamı C.E… İşadamı bu arsayı 2014'te Gökbel'den Hamdi K. isimli bir şahıstan satın almış.

YIKIM KARARI VAR AMA UYGULANMIYOR

Aynı sene arsanın avlusuna taş duvar yapılmaya başlandığı, ardından da binanın inşaatına başlandığı öğrenildi. Bina ile ilgili zabıtanın tutanak tuttuğu, yıkım kararının olduğu, ancak halen bir işlem yapılmadığı bildirildi.

 

Muğla Alavara Koyu yapılaşmaya mı açılıyor?


Geri Dön