27 / 04 / 2024

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 



Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi'nde mavi denizi, yemyeşil asırlık ormanları ile mavi yolculuğun az kalan koylarından biri olan Cennet Koyu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından özel bir şirkete kiraya verildi. 

Şirket tarafından henüz ruhsat alınmamışken sahile kamyonlarla kum döktü, kafeterya, tuvalet ve duş yapıldı. 

Milas Orman İşletme Şefliği tarafından bölgenin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve ormanlık alan olması sebebiyle kaçak ve izinsiz yapılaşma neden gösterilerek, geçen sene Mayıs'ta Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapıldı.

Bodrum daki Cennet Koyu nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu na aykırı! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cennet Koyu’ndaki inşaata ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da suç duyurusu yaptı ve belediye yazı göndererek kaçak yapıların yıkılması talebini gündeme getirdi. 

26 Mayıs 2023 tarihinde Kurul’un aldığı ve ilgili kurumlarla paylaştığı kararda şu ifadelere yer verildi:

"Muğla ili, Bodrum ilçesi, Göl Mahallesi, Cennet Koyu Mevkii, Türkbükü Doğusu Turizm Merkezi sınırlarında, doğal sit alanında, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 13.04.2023 tarihli ve 14107 sayılı kararı ile 1. derece arkeolojik sit alanı şeklinde tescil edilen tapulama harici alandaki uygulamaların ivedilikle durdurulmasına, bölgede Müze Müdürlüğü uzmanlarınca belirlenen izinsiz uygulamaları yapan ilgililer hakkında 2863 sayılı Yasa kapsamında gerekli adli işlem yapılmak amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmasına, soruşturma sonucundan Kurulumuza bilgi verilmesine, tüm uygulamaların Müze Müdürlüğü denetiminde, Belediyesince kaldırılmasına, uygulama sonucuna ilişkin bilgi ve belgelerin Kurulumuza gönderilmesine, söz konusu alanda, Kurulumuzdan izin alınmadan herhangi bir inşai ve fiziki uygulamaya gidilmemesine karar verildi."

Bodrum daki Cennet Koyu nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu na aykırı! 

Bodrum’un Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koyu’nda 1. derece arkeolojik sit alanına restoran kafeterya inşa ederek işletmeye açan şirket, Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı "belediye tarafından kaldırılmalı" kararına karşın Bodrum Belediyesi'nin aradan geçen 1 seneye rağmen hala kaçak yapıya dokunmaması dikkatleri çekiyor. 

Restoran, kafeterya, tuvalet ve sosyal tesisler yıkılmazken, 2024 yaz sezonu için bir de iskelede konuldu. 

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesine göre; yapı ruhsatına aykırılığın ortadan kaldırılmaması veya yapı ruhsatı alınamaması halinde, yapı ruhsatı iptal edilir ve yapı ruhsatına aykırı ya da yapı ruhsatı olmadan yapılan yapı, belediye encümeni ya da il özel yönetimi kararıyla, belediye ya da valilikçe yıktırılır ve yıkım giderleri yapı sahibinden alınır. 

400 bin TL zarardayım diyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a şaşırtan soru! 

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 kıllık kira getirisi sağlıyor... 

Ev sahiplerine son dakika uyarısı: 'Emsaller değişti, enflasyon var' diye fahiş artışlar yapan yandı!

 


Geri Dön