29 / 04 / 2024

Kızkumu Plajı'ndaki kaçak yapılar yıkılacak mı?

Kızkumu Plajı'ndaki kaçak yapılar yıkılacak mı?

Marmaris ’in dünyaca ünlü Kızkumu Plajı’ ndaki kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Belediye ekipleri dün sabah yıkıma gittiklerinde idare mahkemesinin ‘durdurma’ kararıyla karşılaştı...



KAÇAK yapının önüne yine yargı kalkanı açıldı. Marmaris’te kaçak ve ruhsatsuz olduğu belirlenen kıyılardaki kaçak yapılar için yıkım kararı çıkarıldı. Kaçak yapı sahipleri tek tek idare mahkemesine başvururak yürütmeyi durdurma kararı alarak yıkımı engellemeye başladı. Bunun son örneği de dünyaca ünlü Marmaris Kızkumu Plajı’nda yaşandı. Marmaris  Belediye ekipleri, 18 Kasım’da kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Orhaniye Mahallesi’ndeki doğasıyla olduğu kadar efsanesiyle de ünlü Kızkumu Plajı’nda bulunan restoran ve kafeteryaya ait yapıları yıkmaya başladı. Ekipler, işletme sahibinin yapıları boşaltıp, yıkım işlemini kendilerinin yapacağını belirtmesi üzerine bir hafta süre tanıdı. 


YIKIM GÜNÜ KARAR ÇIKTI 


Ancak işletmecinin başvurduğu Aydın İdare Mahkemesi, tam da verilen sürenin dolduğu gün 26 Kasım’da Marmaris Belediyesi’nin savunmasını almak üzere yürütmeyi 15 gün süreyle durdurma kararı aldı. Mahkeme kararı ellerine ulaşmayan Belediye ekipleri, iş makineleriyle aynı gün yıkım için Kızkumu’na gitti. İşletmecinin elden teslim aldığı mahkeme kararını inceleyen Marmaris Belediyesi ekipleri yıkımı gerçekleştiremedi. Belediye Fen İşleri ve İmar Müdürü Özgür Han, söz konusu yerin hem İmar hem de Kıyı Kenar Kanunu’na aykırı kaçak bir yapı olduğunu, ruhsatının da bulunmadığını söyledi.


Güneş


Geri Dön