07 / 05 / 2024

muğlada antik mezar mı bulundu

muğlada antik mezar mı bulundu

Muğla’nın Milas İlçesi’nde süren alt yapı çalışmaları sırasında bu kez M.S. 400’lü yıllara ait bir mezar bulundu. Mezarda yapılan kazı çalışmasında klasik döneme ait eserlere rastlandı.

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

Bodrum'da Pedasa Antik Kenti'ndeki 170 dönümlük arazi 35 milyona satılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Pedasa Antik Kenti'nin bir bölümünü de içine alan 170 dönümlük arazinin hissedarları tarafından 35 milyona satışa çıkarıldı.

Selçuk Efes Antik Kenti’nde inşaat yasağı uygulanmıyor mu?

Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşturacak olan inşaattaki gürültü kirliliğinin 01.30’a kadar devam ettiği bildirildi...

Stratonikeia Antik Kenti imar planı ile korunacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkından oluşturulan komisyon, Stratonikeia Antik Kenti'nin korunması için imar planı hazırlayacak.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti imar planlarıyla korunacak!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanacak imar planıyla korunacak. 

Muğla'daki Hanımağa Evi restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Cumhuriyet dönemi "Hanımağa Evi", ustalar tarafından hazırlanan özel harçla kaşık kaşık işlenip, restore ediliyor.

Muğla Milas'ta oda mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Stratonikeia Antik Kenti'ndeki çalışmalarda 65 mezar bulundu!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2016 yılı kazı sezonunda yürütülen çalışmalar sırasında, Bizans dönemine ait 65 mezar bulundu.

Muğla'daki Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti restore ediliyor!

Muğla'nın Yatağan ilçesinin batısında Eskihisar köyü sınırları içinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları devam ediyor.

muğlada antik mezar mı bulundu Haberi

muğlada antik mezar mı bulundu


Muğla’nın Milas İlçesi’nde süren alt yapı çalışmaları sırasında bu kez M.S. 400’lü yıllara ait bir mezar bulundu.

Mezarda yapılan kazı çalışmasında klasik döneme ait eserlere rastlandı.


Milas Belediyesi tarafından başlatılan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce devam ettirilen altyapı çalışmaları sırasında yine tarihi esere rastlandı. Atatürk Bulvarı’nda süren kanalizasyon çalışmalarında yaklaşık 4.5 metre derinlikte iş makinesi çalışırken mermer parçası bulundu.


Bunun üzerine bölgedeki çalışmalar durduruldu. Etrafı temizlenen mermerin mezar olduğu anlaşılınca Milas Müze Müdürlüğü tarafından hemen kurtarma kazı çalışması başlatıldı.



Yaklaşık bir saat süren çalışma sonucunda mezarın M.S. 400’lü yıllara ait olduğu tespit edildi. Mezarın içindeki çalışma sırasında insan kemiklerine ve pişmiş topraktan yapılmış klasik döneme ait siyah desenli eserlere rastlandı.



Kurtarma kazı çalışması sonrasında plaka levha tipi mezarın üstü yeniden kapatılarak olduğu yerde bırakıldı. Mezarın içinde...