16 / 05 / 2024

muğlada bulunan 1600 yıllık mezar

muğlada bulunan 1600 yıllık mezar

Milas İlçesi'nde haşlatılan altyapı çalışmaları sırasında yeni tarihi eserler ortaya çıktı. Milas Belediyesi'nin haşlattı ve Muğla Büyiikşehir Belediyesi'nin devanı ettirdiği altyapı çalışmaları 1600 yıllık mezara rastlandı.

Dolar imparatorluğu sallanıyor mu? Tehlike çanları çalıyor

Dünyadaki merkez bankalarında döviz rezervleri gittikçe azalıyor. Bu durum dolar imparatorluğu sallanıyor mu? sorusunu gündeme taşırken Takvim Gazetesi yazarı Bekir Hazan merkez bankalarında bulunan döviz rezervlerine değinerek gelişmeleri açıkladı...

Muş Merkez'de 14.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Muş Merkez'de bulunan gayrimenkulü 14 milyon 601 bin 884 TL muhammen bedelle satışa çıkardı.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ÖİB'den Ankara ve Muğla'daki iki taşınmazın satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ankara ve Muğla'daki iki taşınmazın satışını onayladı.

Evde bulunan eşyalar DASK kapsamına giriyor mu?

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu(DASK)'na talep arttı. DASK yaptıran birçok vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri, evde bulunan eşyaların sigorta kapsamına girip girmediği oldu. 

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.

Cemal Metin Avcı’nın Muğla'daki ‘Cüce’ adlı barı kapatıldı!

Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın Muğla'da bulunan Cüce’ adlı barı kapatıldı...

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!

Muğla Milas'ta bulunan Mazı Köyü’nün eşsiz koyu Molla İbrahim Koyu’nda beton yapılaşma bu kadarına pes dedirtti.

Muğla Büyükşehir'den Menteşe Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğla arasta bölgesinde bulunan tarihi Yağ Hali yeniden canlanıyor. Yüzde 51’lik kısmı tamamlanan Yağ Halinde taş duvar örüm işleri tamamlanırken, bodrum katta seramik döşemesi, kapı montajı ve badana işlemleri de tamamlandı.

Muğla Seydikemer'deki Eşen Camisi restore edilecek!

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan ve 148 yıl önce inşa edilmiş olan Eşen Camisi'nin restorasyonuna başlandı...

Osman Gürün: Muğla'daki yazlıkların üçte biri doldu!

Muğla'ya gelen ikinci konut sahiplerindeki artışın ardından açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Sağlıklı günlerde buluşalım, şu anda Muğla'ya gelmeyin" çağrısında bulundu.

muğlada bulunan 1600 yıllık mezar Haberi

muğlada bulunan 1600 yıllık mezar

Milas İlçesi'nde haşlatılan altyapı çalışmaları sırasında yeni tarihi eserler ortaya çıktı. Milas Belediyesi'nin başlattı ve Muğla Büyiikşehir Belediyesi'nin devanı ettirdiği altyapı çalışmaları 1600 yıllık mezara rastlandı. 


Atatürk Bulvarı nda kanalizasyon çalışmaları sırasında, is makineleri 4.5 metre kadar derin yapılan kanalizasyon çalışmaları Si sonucunda çok eski bir döneme dayanan mezar ortaya çıktı. M.S. 400lü yıllara ait olduğu anlaşılan mezarın içinden insan kemikleri çıktı. Kazı çalışması sırasında ^ klasik döneme  ait bazı eserler ortaya çıktı. 

Muğla da 1600  yıllık mezar bulundu! likte çalışıyordu. Bu sırada mermere rastlandı ve iş makineleri durduruldu. Mermerin, mezar olduğu anlaşılında, Milas Müze Müdürlüğü'ne haher verildi. 


Milas Müze Müdürlüğü kurtarma kazı çalışması haşlattı. Mezarın içinden insan iskeletleri ve pişmiş topraktan yapılmış klasik döneme ait siyah desenli eserlere rastlandı. Mezarın...