03 / 05 / 2024

muğlada turistik yerler

muğlada turistik yerler

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla 'da, 2013 yılına göre gelen turist sayısında yüzde 2 artış yasandı. 2014 yılında gelen turist sayısı 3 milyon 302 bin 688'e ulaştı.

Muğla'da çekilen yerli ve yabancı filmler, bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor!

Bünyesinde barındırdığı ören yerleri, tarihi ve kültürel mekanları ile her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Muğla'da, son dönemlerde çekilen yerli ve yabancı filmler, bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor...

İzmir'de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

İzmir'de yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimler peş peşe açıklamalarda bulunuyor. İzmir'de 7.2 büyüklüğünde deprem olur mu? Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Riskli yerler...

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Muğla Marmaris'teki kaçak yapılar yıkıldı!

Muğla Marmaris'te Turistik İçmeler Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen büfeler belediye ekiplerinin çalışmalarıyla yıkıldı.

Ege Bölgesi'nde 908 turistik tesis satılıyor!

Türkiye'nin önemli tatil destinasyonlarından Ege Bölgesi'nde satılığa çıkarılan turistik tesis sayısı 908'e ulaştı. Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satışta olan tesisler için istenen toplam tutar 9 milyar liraya yaklaşıyor.

Muğla Pina yarımadasında yapılan otele CHP'den tepki geldi!

Muğla'nın Güllük Körfezi'nde yer alan Pina yarımadasındaki otel inşaatı devam ederken, bölgede ağaçlandırma yerine turistik tesis yapılmasına CHP'den tepki geldi.

Muğla Akyaka sahiline yerli turist akını!

Hava sıcaklığının mevsim normallerine döndüğü Muğla’da, vatandaşlar hafta sonunda sahillere akın etti. Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka sahilinde şezlong koyacak yer kalmazken, vatandaşlar denizin keyfini çıkardı.

Muğla'da kentsel dönüşüme başlandı!

Gündeme gelen 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde, Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı. Başvuruların çoğu Muğla'nın turistik ilçeleri Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Milas'tan geldi.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Muğla'ya gelen turistin yüzde 42'si İngiliz!

Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Datça gibi ünlü turizm ilçeleri ile yıllık 7 milyon yerli ve yabancı turistik ziyaret ettiği Muğla'ya 10 ayda 2 milyon 989 bin 721 yabancı turist ziyaret etti...

Muğla'da bayram yoğunluğu yaşanıyor!

Kurban Bayramı tatilini Muğla'da geçirmek üzere gelen yerli ve yabancı turistler, kentin turistik ilçelerini hareketlendirdi. Ortaca, Fethiye, Marmaris, Datça ilçelerinde sahiller doldu. Muğla genelinde trafik yoğunluğu da arttı.

Turistik tesislerde yer yok!

Kurban Bayramı tatili turizmcinin yüzünü güldürdü. Tatilciler rotayı turizm cenneti Muğla'ya çevirirken Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki 4 ve 5 yıldızlı otellerin tamamı doldu. Turistik tesislerde yer kalmadı.

Muğla'da bayram yoğunluğu!

Kurban Bayramı tatilini Muğla'da geçirmek üzere gelen yerli ve yabancı turistler, kentin turistik ilçelerini hareketlendirdi. Ortaca, Fethiye, Marmaris, Datça ilçelerinde sahiller doldu. Muğla genelinde trafik yoğunluğu da arttı.

muğlada turistik yerler Haberi

muğlada turistik yerler

Muğla'ya 2013 yılında 3 milyon 222 bin 315 turist gelirken 2014 yılında bu sayı 3 milyon 302 bin 688'e ulaştı. İlk sırada 1 milyon 392 bin 818'Ie İngilizler yer alırken onu. 269 bin 585 turistle Rusya Federasyonu takip etti. 


Şehre 2 milyon 623 bin 435 turist havayoluyla. 679 bin 253 turist ise Marmaris. Bodrum. Mantarburnu. Fethiye. Datça. Güllük. Turgutreis ve Yalıkavak deniz, gümrük kapılarından geldi. 


Öte yandan Muğla 'da geçen yıl müzeleri 338 bin 534. ören yerlerini P6 bin 5~2 kişi ziyaret elli. Bunlardan 2013 yılında 4 milyon 804 bin lira gelir elde edilirken 2014 yılında 6 milyon 219 bin liraya yükseldi. Ayrıca geçen yıl larihî yerlerin turizme kazandırılması amacıyla 11 antik kentle yapılan kazı çalışmalarına. 3 milyon lira kaynak aktarıldı. İl Kültür...