01 / 05 / 2024

Turistik tesislerde yer yok!

Turistik tesislerde yer yok!

Kurban Bayramı tatili turizmcinin yüzünü güldürdü. Tatilciler rotayı turizm cenneti Muğla'ya çevirirken Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki 4 ve 5 yıldızlı otellerin tamamı doldu. Turistik tesislerde yer kalmadı.




Kurban Bayramı tatili turizmcinin yüzünü güldürdü. Tatilciler rotayı turizm cenneti Muğla'ya çevirirken Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki 4 ve 5 yıldızlı otellerin tamamı doldu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, yerli turist patlaması yaşandığını söyledi. 


Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla'da 5 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle oteller doldu taştı. Hava sıcaklıklarının mevsim değerinin üzerinde olmasıyla birlikte tatil rağbeti arttı. Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de 4 ve 5 yıldızlı otellerde yer kalmadı. Turizm merkezlerinde yaşanan bu doluluk turizmci ve esnafa sonbahar bereketi yaşattı. 


YERLİ TURİST PATLAMASI 

Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ , " Marmaris'te 60 bin yatak kapasitesi var. Bunların büyük bölümü 4 ve 5 yıldızlı oteller oluşturuyor. 5 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Marmaris'te yerli turist patlaması yaşanıyor. Marmaris'te bulunan 4 ve 5 yıldızlı otellerin tamamı doldu. Marmaris'te bayram tatilinde doluluk oranın bu kadar yüksek olması turizmcileri mutlu etti" dedi. 


HAVA SICAKLIĞI TALEBİ ARTTIRDI 

Güney Ege Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOP) Müdürü Cahit Sırıbey, " Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça ilçelerinde otellerde rezervasyonlar bayramdan bir hafta önce başladı. Güney Ege Otelciler Birliği sınırları içerisinde doluluk oranı yüzde 80'ne ulaştı. Hava şartlarının da tatil için uygun olması bu talebi daha da arttırdı" dedi. 


UMUT VERİCİ 

Bodrum Oteller ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER)Başkanı Halil Özvurt ise, "Bodrum'da bayram tatili dolayısıyla otellerdeki doluluk oranı yüzde 75 civarlarında. Turizm sezonun sonunda böyle bir doluluk oranı yakalamak gelecek yaz sezonu için büyük umut verici" dedi. 


OTELLERDE YER KALMADI 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Salih Taşçı da şöyle konuştu: " Kurban Bayramı'nda otellerde doluluk oranı yüzde 7O'e ulaştı. Fethiye merkez başta olmak üzere Göcek ve Ölüdeniz'de otellerimizin büyük bölümü dolu. 5 günlük bayram tatili sayesinde hem otelcilerimizin hem de esnafımızın yüzü güldü" dedi. 


Akşam Ege 


Geri Dön