15 / 05 / 2024

Turistik tesislerin doluluk oranı

Turistik tesislerin doluluk oranı

Kurban Bayramı tatili turizmcinin yüzünü güldürdü. Tatilciler rotayı turizm cenneti Muğla'ya çevirirken Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki 4 ve 5 yıldızlı otellerin tamamı doldu. Turistik tesislerde yer kalmadı.

Kuzey Kore'den Kumgang Dağı'ndaki tesislerin yıkılması talebi!

Kuzey Kore, Kumgang Dağı bölgesindeki Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması için Güney ile görüşme talebinde bulundu...

Rize'de teleferik ve turistik tesislerin yapım işi ihale ediliyor!

Rize Belediyesi, teleferik tesisi ve ticari ve turistik (otel alanlı) tesislerin yapımı ve 30 yıl süreyle işletilmesi işi ihale ediyor...

Kartepe Güzelbahçe mesire yeri işletilmesi için ihaleye çıkıyor!

Kartepe Belediye Başkanlığı Kocaeli İli Kartepe İlçesi Maşukiye Mahallesi Kartepe'de yer alan Güzelbahçe A tipi mesire yerinin yatırımı gerçekleştirmek şartı ile ticari ve turistik tesislerin yapımı ve 29 yıl süre ile işletilmesi işi ihale edilecek.

Kartepe Belediyesi teleferik ve turistik tesis yaptırıyor!

Kartepe Belediyesi Hikmetiye ile Kuzuyayla arasında 4 bin 690 metre uzunluğundaki teleferik tesisi ile ticari ve turistik tesislerin yapımı için 28 Eylül'de ihale düzenliyor..

Arap turistler Bursa'yı tercih ediyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Arap turistin yine Bursa'yı tercih ettiğini belirterek, kentteki turistik tesislerin dolduğunu söyledi.

Alanya'da turistik tesislerin kalitesi artacak!

ALTİD Başkanı Sili, yapacakları.tüzük değişikliyle bölge otelcilerin dernek başkanlarını da ALTİD yönetim kuruluna alacaklarını söyledi. Sili, sektörde bütüncül olmayı hedeflediklerine işaret etti.

Karadeniz otellerinde doluluk en yüksek seviyeye ulaştı!

Doğu Karadeniz'in yaz aylarında serin havasıyla Avrupalı ve Arap turistlerin ilgisini çektiğini söyleyen yetkililer, bölgenin yaz tatillerinde çok önemli bir alternatif olduğunu ve tesislerin yüzde yüze yakın doluluk oranına ulaştığını belirtiyor.

İstanbul'da otellerin imar planlarına düzenleme geliyor!

Dünyanın en fazla turist çeken şehirlerinden İstanbul'un turizm potansiyelini artırmak amacıyla önemli bir adım atılıyor. İstanbul'da otel ve turistik tesislerin imar planlamasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Marmaris'te arsalara ne oldu?

Marmaris'te son yıllarda yaşanan arsa sıkıntısı nedeniyle bazı turistik tesislerin yıkılarak yerine fiyatları 2 milyon liraya kadar çıkabilen lüks daireler yapılıyor. Bu durumun turizme zarar verdiği belirtildi.

Marmaris'te arsa kalmadı tercih değişti!

Marmaris'te, inşaat firmalarının son dönemde birçok rezidans yaparak satışa sunması dikkat çekiyor. Yaşanan arsa sıkıntısı nedeniyle bazı turistik tesislerin yıkılarak yerine fiyatları 2 milyon liraya kadar çıkabilen lüks daireler yapılıyor.

Marmaris'te oteller yıkılıp lüks konut yapılıyor!

Marmaris'te son yıllarda yaşanan arsa sıkıntısı nedeniyle bazı turistik tesislerin yıkılarak yerine fiyatları 2 milyon liraya kadar çıkabilen lüks daireler yapılıyor...

Türkiye'de kayak merkezleri yeterince bilinmiyor!

Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle beyaz kar örtüsünün kapladığı kayak merkezleri gibi kışlık turistik tesislerin bir bölümü, yılbaşı tatilinin de 4 güne çıkmasıyla yüzde 100'lük doluluk oranına ulaştı

Kar yağışı kış turizmini hareketlendirdi!

Kar yağışı ve yılbaşı tatili "kış turizmi"ni hareketlendirdi. Kar kalınlığının artığı kayak merkezleri gibi kışlık turistik tesislerin bir çoğunda doluluk, 4 güne çıkan yılbaşı tatilinin de etkisiyle yüzde 100'e ulaştı.

Turistik tesislerin doluluk oranı Haberi

Turistik tesislerin doluluk oranı


Kurban Bayramı tatili turizmcinin yüzünü güldürdü. Tatilciler rotayı turizm cenneti Muğla'ya çevirirken Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki 4 ve 5 yıldızlı otellerin tamamı doldu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, yerli turist patlaması yaşandığını söyledi. 


Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla'da 5 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle oteller doldu taştı. Hava sıcaklıklarının mevsim değerinin üzerinde olmasıyla birlikte tatil rağbeti arttı. Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de 4 ve 5 yıldızlı otellerde yer kalmadı. Turizm merkezlerinde yaşanan bu doluluk turizmci ve esnafa sonbahar bereketi yaşattı. 


YERLİ TURİST PATLAMASI 

Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ , " Marmaris'te 60 bin yatak kapasitesi var. Bunların büyük bölümü 4 ve 5 yıldızlı oteller oluşturuyor. 5 günlük Kurban...