24 / 07 / 2024

muğladaki dolgu planları

muğladaki dolgu planları

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, Bodrum ilçesinde deniz kıyılarının doldurulduğuna yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, dolgu imar planlarının sadece denize dolgu anlamına gelmediğini söyledi...

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan  Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonuna karşı Akyakalılar tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesine açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası sonuçlandı.

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Mürsel Alban'dan Muğla Akyaka imar planları tepkisi!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Akyaka'da yerel yönetimlerin görüşlerini alınmadan yapılmak istenen planının uygulanamayacağını söyleyerek, “Siz, buraları yeniden planlıyorsunuz ama Akyaka halkının görüşünü aldınız mı? Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı?” dedi.

Muğla Akyaka imar planları için iptal dilekçeleri verildi!

Muğla'da 15 Ekim’de askıya çıkarılan Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun iptal edilmesi için binlerce dilekçe Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Olumsuz cevap gelirse dava açılacak...

2021'in sonunda 81 ilde il afet risk azaltma planlarının tamamı oluşmuş olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 2021'nin sonunda 81 ilde il afet risk azaltma planlarının tamamının oluşacağını dile getirdi. 

Pendik Keltepe'nin imar planları onaylandı!

Pendik Çınardere Mahallesi “Keltepe” için hazırlanan 1/5000’lik ve Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş Mahalleleri için hazırlanan 1/1000’lik İmar Planları, Belediye Başkanı Ahmet Cin’in yoğun çabalarıyla İBB Meclisi’nde oanylandı. Başkan Ahmet Cin, “Hayırlı olsun. Gayretlerimiz sonuç verdi” dedi.

ÖİB Muğla'daki gayrimenkulün imar planını onayladı!

Muğla ili Bodrum ilçesi Gökçebel Mahallesi'nde yer alan 603 ada, 3 numaralı parsele ilişkin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı.

ÖİB Muğla'daki gayrimenkulün imar planını onayladı!

Muğla ili Bodrum ilçesi Bitez mahallesinde yer alan 349 ada, 2 parsele ilişkin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti imar planlarıyla korunacak!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanacak imar planıyla korunacak. 

Yenikapı dolgu alanının yeni planına onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada’nın şeklini bozan Yenikapı dolgu alanının yeni planlarını onayladı.

Muğla Bitez'deki lüks konut projesinin inşaat ruhsatları iptal edildi!

Muğla Bitez'de inşa edilen lüks konut projesinin uygulama imar planlarının iptali istemiyle dava açılmıştı. Muğla 2. İdare Mahkemesi, projeye verilen inşaat ruhsatlarının iptali yönünde karar verdi.

muğladaki dolgu planları Haberi

muğladaki dolgu planları


Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, Bodrum ilçesinde deniz kıyılarının doldurulduğuna yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, dolgu imar planlarının sadece denize dolgu anlamına gelmediğini söyledi.


İl Müdürü Uğur, yaptığı yazılı açıklamada Muğla'daki "dolgu planları" adı altındaki planların çoğunluğunu güneşlenme ve denize girme amaçlı, sökülebilir ve tamamı ahşaptan oluşan iskelelerin oluşturduğunu belirtti: "Dolgu imar planları marina, yat limanı, yat çekek yeri, tersane vb. uygulamalar dışında güneşlenme ve denize girme amaçlı iskeleler, rekreasyon amaçlı kıyı düzenlemeleri, balıkçı barınağı, dalgakıran gibi kıyı tesislerini de kapsamaktadır. Muğla'da 2013 yılında, Kıyı Kanunu kapsamında 10 adet iskele ve rekreaksiyon amaçlı kıyı düzenlemesine ilişkin uygulama imar planları bakanlığımızca onaylandı. Onaylanan bu planlarla yapılacak iskelelerin inşasında, kesinlikle denize dolgu söz konusu değil."


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Muğla'ya...