17 / 05 / 2024

mühendislik seçimleri

mühendislik seçimleri

Yapı sektörünün sanayiden daha hızlı büyümesiyle son dört yılda makine mühendisliği tercihlerdeki liderliği inşaat mühendisliğine kaptırdı. Elektrik-elektronik tercih edenlerin sayısı ise ikiye katlandı...

Onsan Proje Mühendislik Mimarlık Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Onsan Proje Mühendislik Mimarlık Otomotiv Limited Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Onur Köse tarafından kuruldu.

Akademik Test İnşaat Mühendislik Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akademik Test İnşaat Mühendislik Yapı Laboratuvar Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Büyük ve Uğur Köse ortaklığında kuruldu.

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

2023 yılı, seçim yılı oldu için büyük bir önem taşıyor. Bir aydan az bir süre kalan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçmenler nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. 14 Mayıs seçiminde nerede oy kullanılacağı belli oldu mu?

Eymak Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eymak Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Ahmet Köse tarafından kuruldu.

Köseoğlu Enerji İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köseoğlu Enerji İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Cuma Köse tarafından kuruldu.

Terra İstanbul Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Terra İstanbul Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Seçil Çiftci tarafından kuruldu.

Erolan Mimarlık Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erolan Mimarlık Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de   50 bin TL sermaye bedeli  ile  Büşra    Erolan  ve Betül Seğmen tarafından kuruldu.

Geomas İnşaat Mimarlık Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Geomas İnşaat Mimarlık Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Burak Akpınar ve Seçil Yavuz Akpınar tarafından kuruldu. 

Dolin Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dolin Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Köse tarafından kuruldu. 

Misa Proje Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Misa Proje Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Seçil Göktalay ve Ayşe Akyüz ortaklığında kuruldu. 

Fixdesign İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret A.Ş kuruldu!

Fixdesign İnşaat Mimarlık Mühendislik Sıhhi Tesisat Turizm Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş  bugün Kartal’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Semih Köse tarafından kuruldu. 

Diyas İnşaat Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Diyas İnşaat Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Seçkin Uçan tarafından kuruldu. 

Seçgin Celep Mimarlık Tasarım Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seçgin Celep Mimarlık Tasarım Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Elvin Deniz Seçgin ve Umut Utku Celep ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

mühendislik seçimleri Haberi

mühendislik seçimleri

Tıp ve sağlık bilimleri gibi diğer sayısal alanlarda iş imkanları, program ve kontenjan sayıları artsa da mühendislik sayısal bilimlerin en büyük alanı olmaya devam ediyor. Son dört yılda mühendislik tercihleri yüzde 25 artarak 1 milyon 471 bine ulaştı. Değişik branşlarda mühendislik tercihlerinin artması veya azalması daha çok bu alanlardaki sektörel gelişimin bir yansıması oluyor. Hızla gelişen bir sektöre insan kaynağı sağlamak için üniversiteler programlarını hızlıca oluşturup öğrenci almaya başlayabiliyorlar. Diğer taraftan da mezunlarının çoğu işsiz kalan branşlarda ise önce tercihler düşüyor sonra da programlar kapatılıyor.

Tercih ve Kariyer Dergisi’nin ÖSYM’nin 2008-2012 arası verileri üzerinden hazırladığı analize göre son dört yılda popüler mühendislik dallarının ilk sıralarında sektörel gelişime de paralel bir hareketlilik görülüyor. Diğer birçok sektörden daha hızlı bir büyüme sergileyen...