05 / 05 / 2024

Muhittin Abacıoğlu imar affı

Muhittin Abacıoğlu imar affı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı E. Başmüfettişi Muhittin Abacıoğlu kimdir? Muhittin Abacıoğlu bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Beyoğlu Halıcıoğlu 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Halıcıoğlu Mahallesi ve Çıksalın Mevkii, 1/5000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Eski Habipler ve Malkoçoğlu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Eski Habipler Mahallesi, 6164 Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alan ile Malkoçoğlu Mahallesi Muhtelif Parselleri Kapsayan Alana İlişkin Askı İtirazları Kapsamında Hazırlanan 1/5000 NİP Ve 1/1000 UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kartal Çavuşoğlu Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Kartal ilçesi, Çavuşoğlu Mahallesi, 5762 ada, 407 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları iptal edildi!

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Güryapı A.Ş.'den konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte o açıklama ve tüm detaylar...

Canan Kaftancıoğlu'na kaçak tadilat suçlaması!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı’nın satın aldığı yeni binasında imar yönetmeliğine aykırı bir şekilde kaçak tadilat yaptığı iddia edildi.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Okan Gaytancıoğlu’ndan imar barışı eleştirisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu tarafından kendisine yöneltilen soru önergesine yönelik imar barışından 25 milyar para toplandığını söylemişti. CHP’li Gaytancıoğlu, Bakan Kurum’un yanıtı hakkında değerlendirmede bulundu.

TMMOB'dan tarihi Saraçoğlu Mahallesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin imar planıyla ilgili açıklama yaptı. ŞPO açıklamasında, "Saraçoğlu Mahallesi, kamusal değerlerin üretildiği, kent merkezi ile bütüncül tasarlanan bir mekan olma özelliğine kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi...

Tarihi Saraçoğlu Mahallesi için imar planı iptal edildi!

Cumhuriyet’in ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’ne 'dönüşüm' adı altında otopark yapılmasıyla ilgili koruma amaçlı imar planı iptal edildi.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

Kartal Çavuşoğlu Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, Çavuşoğlu Mahallesi, 2248 ada, 59, 60, 61 ve 62 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı.

Halıcıoğlu-Sütlüce nazım imar planı tadilatı askıda!

Beyoğlu İlçesi, Halıcıoğlu - Sütlüce Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 13 Mayıs 2016 tasdik tarihli plan tadilatı askıda...

Muhittin Abacıoğlu imar affı Haberi

Muhittin Abacıoğlu imar affı

Muhittin Abacıoğlu, 1955'te Kahramanmaraş'ta doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Bayındırlık ve İskan Bakanlığına Müfettiş Yardımcısı olarak girdi. Bu bakanlıkta sırasıyla Müfettiş, Başmüfettiş, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve Personel Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, EBÜAŞ Genel Müdür Yardımcılığı, İller Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı ve Teknik Danışma Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunan Abacıoğlu halen Müşavir olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, TÜHİS ve MARLİT Yönetim Kurulu, YASATAŞ ve KAMU-İŞ Denetim Kurulu, EBK Vakıf Başkanlığı Üyeliklerinde bulundu.

Muhittin Abacıoğlu, TODAİ "Bürokrasi Diplomatlığı", Türkiye Bankalar Birliği", "Bankacılık", "TÜBİTAK "Cobit Uygulama ve Denetimi", Hacettepe Üniversitesi "Proje Değerlendirme" ve Lüksemburg Bankacılık Formasyon Enstitüsü "Proje Finansmanı ve Kredi Analizi konularında sertifika eğitimi aldı.

Uzun yıllar Müfettiş ve...