19 / 05 / 2024

muhtarlık yapı izin belgesi

muhtarlık yapı izin belgesi

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarında yapı yapılabilmesi için ilgili köy ihtiyar heyetince verilen yazılı izin olarak tanımlanıyor. Peki, muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar nelerdir? İşte yanıtı...

Çürük yapılara izin veren kamu görevlileri yargılanabilir!

Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından imar affı tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Özgenç, çürük yapılara izin veren kamu görevliler hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Yapı izin istatistikleri açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 Ocak-Eylül dönemi yapı izin istatistik verileri açıklandı.

Düzce Belediyesi'nden 19 mahalleye muhtarlık binası!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Düzce Belediyesi muhtarlık hizmet binaları yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Kütahya muhtarlık binası açıldı!

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından onarımı yapılan Kütahya’nın Şaphane ilçesine bağlı İnceğiz köyü muhtarlık binası törenle hizmete açıldı.

Nazilli'de köy konağı ve muhtarlık binası hizmete açıldı!

Aydın Nazilli Belediyesi Dualar Mahallesi Hulki Karakaya Köy Konağı ile Muhtarlık hizmet binasını yeniden inşa etti. Yapılar, Nazilli Belediyesi tarafından hizmete açıldı.

İskenderun Azganlık'a muhtarlık binası yapılıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Azganlık mahallesine taziye evi ve muhtarlık binasının yapıldığını belirtti.

Düzce'ye yeni muhtarlık binası!

Düzce Belediyesi tarafından yapımına devam edilen muhtarlık hizmet binalarına 19 mahalle daha eklenecek. Binaların yapımı için yer tespitleri yapıldı.

Niğde Çardacık Köyü'nün muhtarlık binası talebi mecliste!

Niğde İli'nin Çamardı ilçesine bağlı Çardacık Köyü'ne muhtarlık binası yapılması talebi mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Başiskele'ye yeni muhtarlık binası yapılıyor!

Başiskele Belediyesi tarafından Başiskele’ye muhtarlık hizmet binası yapılıyor. Başiskele Belediyesi, muhtarlık hizmet binalarından bir yenisini Yeşilkent mahallesinde yapıyor.

Maltepe Belediyesi'nden muhtarlık binalarına destek!

Maltepe Belediyesi Meclisi, nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Ziya Hayırlıoğlu başkanlığında toplanan meclis, muhtarlık binalarının bakım ve onarımının belediye tarafından yapılmasını karara bağladı...

Bornova Altındağ Koşukavak Mahallesi muhtarlık ofisi ne zaman tamamlanacak?

İzmir Bornova'ya bağlı Altındağ Koşukavak Mahallesi'ndeki muhtarlık ofisinin yeri, görenleri hayrete düşürüyor. Konteynerden yapılan muhtarlık ofisi 7 aydır yolun ortasında hizmet veriyor.

Yapı izin istatistikleri Ocak-Aralık 2015!

Ocak - Aralık 2015 dönemine ait yapı izin istatistikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Buna göre, yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 16,4 azaldı..

Manisa Turan Mahallesi muhtarlık binası onarıldı!

Turgutlu Belediyesi, bir süre önce çıkan yangında büyük zarar gören Turan Mahallesi muhtarlık binasını yepyeni bir görünüme kavuşturdu.

muhtarlık yapı izin belgesi Haberi

muhtarlık yapı izin belgesi

Muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar!

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarında yapılacak yapılar için muhtarlık izninin alınması gerekiyor. 


Muhtarlık izni; Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarında, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca, konut, hayvancılık veya tarımsal amaçlı yapı yapılabilmesi için ilgili köy ihtiyar heyetince verilen yazılı izin olarak tanımlanıyor.


Muhtar yapı izni nasıl alınır?

Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile müştemilat binaları yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine tabi değildir. 


Ancak, yapı projelerinin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğuna dair valilik görüşü alınmasından sonra, muhtarlıkça izin verilmesi ve bu izne uygun olarak yapının yapılması şarttır.


İnşa edilen yapının fen ve sağlık kurallarına uygunluğu İmar Kanununun...