04 / 05 / 2024

Muhtasar beyanname ne zaman verilir

Muhtasar beyanname ne zaman verilir

Gelir vergisi beyanlarından biri olan muhtasar beyanname vergi tevkifatı yapan diğer kimseler tarafından kesilen vergilerin matrahları ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildirimi için veriliyor. Peki, muhtasar beyanname ne zaman verilir?

Muhtasar beyanname nedir?

Gelir vergisi beyanları arasında yer alan muhtasar beyanname nedir? Muhtasar beyanname nereye verilir? Muhtasar beyanname ne zaman verilir? Diye soruyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kamu kurumunda çalışanlar dikkat! Memurun vergisinde ne değişti? Kimler beyanname verecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Gelir Vergisi Genel Tebliği Sonrası kamudaki “tek işveren” uygulaması daraltıldı. Yeni tebliğ sonrası bazı kamu çalışanları için beyanname yükümlülüğü getirildi. Peki, bu durum hangi çalışanları kapsıyor? İşte detaylar…

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?

Muhtasar nedir? Muhtasar beyanname ne demek?

Muhtasar beyanname, kamu idare ve kuruluşlarından, serbest meslek erbaplarına kadar pek çok kişi tarafından ödenmekle birlikte, muhasebeyle ilgili bu terim pek çok kişi tarafından da merak edilmektedir. İşte, kanun ile düzenlenen muhtasar beyanname hakkında ayrıntılar…

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. İstisna sınırının altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kirada oturup kirada evi olanlar beyanname verecek mi?

Kira gelir vergisi, taşınmazını kiraya verenler tarafından ödeniyor. Peki, mükellef de kirada oturuyorsa ne olur? Kirada oturup kirada evi olanlar beyanname verecek mi?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Değerli konut vergisinde beyanname ne zaman verilecek?

TBMM’ye sunulan vergi kanunlarında düzenlemeler yapan 7194 sayılı Kanun kapsamında değeri 5 milyon TL’yi geçen konutlar için “Değerli Konut Vergisi” alınacak.

Vergide beyanname süreleri 26 Nisan'a uzatıldı!

Muhtasar, damga vergisi, KDV, kurumlar vergisi, yıllık gelir vergisi, geçici vergi beyannamelerinin verilme süreleri 26 Nisan 2019 gününe uzatıldı.

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

Kira beyannamesi verilmezse cezası ne olur? 

1 Mart'ta başlayan kira gelir vergisi beyanname dönemi 26 Mart akşamında sona erecek. Peki kira beyannamesi verilmezse cezası ne olur? diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi için beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Taşınmaz mal kiralarından elde edilen gelirler Mart ayında vergilendiriliyor. Belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Muhtasar beyanname ne zaman verilir Haberi

Muhtasar beyanname ne zaman verilir

Muhtasar beyanname ne zaman verilir?

Gelir vegisi beyanlarından biri olan muhtasar beyanname, Gelir Vergisi Kanunu gereğince, işverenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kimseler tarafından kesilen vergilerin matrahları ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildirilmesine mahsustur.


Muhtasar beyannamede stopaj usulü vergilendirme söz konusu oluyor. Stopaj usulünde vergi asıl borçludan değil, vergi sorumlusundan talep ediliyor. Peki, muhtasar beyanname ne zaman ve nereye verilir?


Muhtasar beyanname zamanı..

Muhtasar beyanname bağlı olunan vergi dairesine verilerek bildirilmiş olunur. Muhtasar beyanname aylık olarak veya üç aylık olarak düzenlenerek bildirim yapılabilir. 


Üç aylık dönemler halinde beyanname verebilmek için bazı şartlar sağlanmalıdır. Bunlar;


-10 veya daha az sayıda işçi sayısına sahip işletmeler

-Zirai kazanç sağlamak

-Vergi dairesine daha önceden üç aylık bildirim yapılacağı konusunda bilgi vermek


Bu şartlar sağlandığında beyanname her ay yerine Ocak, Nisan, Temmuz...