07 / 05 / 2024

Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi imar değişikliği

Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi imar değişikliği

İstanbul Kadıköy’de bulunan Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi’ne verilen yapı kullanma izin belgesine aykırı şekilde yapılan imar planı değişikliği 12 yıl aradan sonra düzeltildi.

Bakanlıktan iş arayanlara müjdeli haber! Kültür ve Turizm Bakanlığı personel arıyor! Şartlara inanamayacaksınız!

Bakanlıkta işi olsun isteyenlere müjdeli haber. Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alacağını duyurdu. İşte detaylar!

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Çanakkale'de 30 milyon liralık kültür merkezi projesi yarım kaldı!

5 yıl önce temeli atılan ve 2018'de tamamlanacağı sözü verilen Çanakkale Kültür Merkezi binasının inşaatı yarım kaldı. İnşa edilecek bina için 30 milyon lira para harcanmıştı.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31055 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bucak Kültür Kompleksi'nin inşaatı için bakandan yardım talebi!

Burdur Bucak'ta 2013 yılında yapımına başlanan Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi'nin kültür kompleksi inşaatı bir türlü tamamlanamadı. Merkezin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan yardım istenecek.

Ankara'da Kültür Evleri projesinin ilk adımı atıldı! 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında yer alan ve tüm merkez mahallelere inşa edilecek Kültür Evleri projesi için ilk adımı atıldı...

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Bingöl Kültür Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanını inceledi.

Bingöl Kültür Mahellesi'nde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Bingöl Merkez’de yer alan Kültür Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmaması ile ilgili Bingöl CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, “Kentsel dönüşüm projesinin akıbetinin biran önce sonuçlandırılması ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.” dedi…

Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi imar değişikliği Haberi

Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi imar değişikliği

Kadıköy Tuğlacıbaşı mahallesinde bulunan Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi'nin bulunduğu parsele, 2006 yılında yılında plan değişikliği ile “sosyo-kültürel tesis” fonksiyonu verilmişti. 9 katlı bir apartmanın bulunduğu bin 424 metrekarelik parsel için yapılan plan değişikliği fonksiyonu iptal edildi.  Parsele, mevcut duruma uygun şekilde “ticaret-konut” ve “yüksek yoğunlukta konut” fonksiyonları eklendi.

Plan değişikliği ile ilgili hazırlanan raporda, söz konusu parselin 1986 yılındaki planlarda konut alanı olarak belirlendiği açıklandı. Parselde bugün Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi'nin bulunduğu,yapının 1978 yılında eski eser olarak tescil edildiği belirtildi. Yapıda restorasyon yapılıp, 20 Kasım 1991 tarihinde yapı kullanma izin belgesi (iskan) alındı. Eski eserin 1991 yılından itibaren özel işletmeli ve içerisinde konservatuar eğitiminin verildiği kültür ve sanat merkezi olarak kullanılmaya başlandığı açıkladı. Parsel üzerinde yer...