28 / 04 / 2024

Çanakkale'de 30 milyon liralık kültür merkezi projesi yarım kaldı!

Çanakkale'de 30 milyon liralık kültür merkezi projesi yarım kaldı!

5 yıl önce temeli atılan ve 2018'de tamamlanacağı sözü verilen Çanakkale Kültür Merkezi binasının inşaatı yarım kaldı. İnşa edilecek bina için 30 milyon lira para harcanmıştı.



Çanakkale Belediyesi tarafından, 5 yıl önce Cumhuriyet Meydanı'nda temeli atılan Kültür Merkezi projesi tamamlanamadı. Sabah'ta yer alan habere göre; 2018'de tamamlanacağı belirtilen proje, şehir merkezinin ortasında beton yığını olarak kaldı. 30 milyon lira harcanan proje şu anda çürümeye terkedildi. Ayrıca şehirdeki otopark ve iş merkezi projesi de tamamlanamadı. 

Çanakkale Belediyesi, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi'nin temelini 2015'te attı. Binanın inşaatı 2018'de tamamlanacaktı ancak bina beton yığını olarak kaderine terk edildi. 47 milyon liraya mal olacağı açıklanan proje için 30 milyon lira para harcandı. Beton yığını olarak kalan bina için yeni ihale yapıldı. İlk yatırımın dışında 49 milyon lira teklifle yeniden başka bir şirkete verildi. Böylece proje için 80 milyon lira harcanmış olacak.

700 araç, 20 adet iş yeri ve 107 adet ofis kapasitesi olan Cennet Otoparkı ve İş Merkezi için 2017'de ihaleye çıkıldı. Söz konusu merkez için 5 milyon liranın üzerinde harcama yapıldı. Sonrasında proje kaderine terk edildi.

Çanakkale de 30 milyon liralık kültür merkezi projesi yarım kaldı!

Yarım kalan projeler için açıklama yapan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas "Metruk hale gelen bu projeden vatandaşlarımız da rahatsızlıklarını her fırsatta dile getirdiler ama belediye bu sorunu, inşaatı koruyan duvarları bir reklam panosu olarak kullanmakla çözdüğünü düşünüyor. Şimdi ise belediye tarafından inşaatın tamamlanması için yeni bir ihale yapıldı. Yıllarca beton yığını olarak duran inşaatın, ihale süreci ile maliyeti iki katına çıktı" dedi 


Çan Belediyesi ek hizmet binası açıldı!


Geri Dön