20 / 05 / 2024

Mülga tanımı

Mülga tanımı

Mülga, hukuk terimleri arasında yer alıyor. Kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğlerde sık sık karşımıza çıkan mülga ne demektir? Mülga kanun ne demektir? Mülga madde ne demektir?

ÜNEKAB üyeleri alternatif enerji üretimi projesinin tanıtımını yaptı!

ÜNEKAB Paşayiğit'teki depolama alanından alternatif enerji üretimini içeren bir projeyle ilgili 14 Ağustos 2014 Perşembe günü Keşan Belediyesi'nde Meclis Toplantı Salonu'nda GÜNEKAB Encümen üyelerine yönelik bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Fuarların yurt dışı tanıtımına 150 bin dolara kadar destek verilecek!

Buna göre, yurt içi fuarların yurt dışında tanıtım faaliyetleri için 150 bin, yurt içinde tanıtım faaliyetleri için de 50 bin dolara kadar Ekonomi Bakanlığı desteği verilmiş olacak...

Kale 360’a Stevie Awards’tan gümüş ödül!

Kale, dünyanın en saygın iş ödüllerinden ‘Stevie Awards’ta, her kullanıcının kendi banyosunu kendisinin tasarlayabildiği ‘Kale 360’ programı ile ödüle layık görüldü. Kale 360’a Stevie Awards’tan gümüş ödül geldi.

Damac Properties son projelerinin tanıtımı için İstanbul'a geliyor!

2002 yılında Dubai'de, lüks özel konutlar, lüks yerleşim merkezleri, oteller, ticaret ve tatil kompleksleri inşa etmek üzere kurulan "Damac Properties" son projelerinin tanıtımı için İstanbul'a geliyor.

Damac Properties son projelerinin tanıtımı için İstanbul'a geliyor!

2002 yılında Dubai'de, lüks özel konutlar, lüks yerleşim merkezleri, oteller, ticaret ve tatil kompleksleri inşa etmek üzere kurulan "Damac Properties" son projelerinin tanıtımı için İstanbul'a geliyor.

Ömer Özkartal: Tanıtım için tek afiş yeterli!

İstanbul'da Feshane'de düzenlenecek olan "Adıyaman Günleri" ile alakalı hazırlanan tanıtım afişi için bir açıklama yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, "Adıyaman'ı tanıtım için tek afiş yetersiz olabilir.

Evostar Soyak Evleri'nde tüm masraflar Soyak'tan!

Soyak imzası ile hayata geçirilen ve İstanbul Avrupa Yakası Halkalı'da konumlandırılan Evostar Soyak Evleri'nde tüm masraflar Soyak'tan. Projede konut büyüklükleri 31 metrekare ile 145 metrekare arasında değişiyor.

Elements projesinin tanıtımı dünyaca ünlü mankenlerle yapıldı!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde hazırlanan milyon dolarlık villa projesinin tanıtımı için kamera karşısına geçen Arjantinli dünyaca ünlü manken ve top model Sofia Zamolo ve Sloven manken Viktoria Halenoravo, verdikleri pozlarla nefesleri kesti...

Pashador projesinin tanıtımı yapıldı!

Mutlu, Mes Turkuaz ve Banman İnşaat ortaklığıyla istanbul Bayrampaşa'da yapımına başlanan Pashador projesi tanıtıldı. Projede 1 oda 1 salondan 4 oda 1 salona kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor.

Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı yapılıyor!

TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var" dedi...

Emre Yazıcı: Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı var!

TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var" dedi.

Okyanus Koleji'nin Adana tanıtımı!

OKYANUS Kolejleri, İstanbul dışındaki ilk şubesini açtığı Adana'da tanıtım düzenledi. Farklı illerde eğitim veren okulları bünyesine katan Okyanus Kolejleri, Adana Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

İstiklal Tanıtım Merkezi'nin temeli bugün atılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı' nın prestij projelerinden biri olan İstiklal Tanıtım Merkezi Afyonkarahisar' da oluşturuluyor. İstiklal Tanıtım Merkezi 'nde Kurtuluş Savaşı'nın üç boyutlu olarak gösterimi yapılacak...

Mülga tanımı Haberi

Mülga tanımı

Mülga ne demektir?

Mülga, hukuk terimleri arasında yer alıyor. Kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğlerde sık sık karşımıza çıkan mülga ne demektir? Mülga kanun ne demektir? Mülga madde ne demektir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Mülga, kelime anlamı olarak; eskimiş anlamına geliyor. Ayrıca, Varlığı kaldırılan, kapatılan anlamlarını da ifade ediyor.


Hukukta mülga; "Yürürlükten kaldırılan" anlamını veriyor.


Mülga nedir?

Mülga; aynı konuyu düzenleyen yeni kanun çıktığında eskisi mülga sayılıyor. Yürürlükten kaldırılan kanun için mülga kanun; yürürlükten kaldırılan madde için ise mülga madde deniyor.


Örnek.. 

10 yıl önce çıkarılan bir kanun bugün yürürlükten kaldırıldıysa bu kanuna mülga kanun denir. Eğer kanun içerisinde yer alan bir madde kaldırıldıysa madde için mülga madde terimi kullanılır.


" (Mülga son fıkra: 12/11/2012-6360/13 md.) 

" (Mülga: 2/7/2008-5779/8 md.) "

" (Mülga: 2/7/2008-5779/8 md.)...