29 / 04 / 2024

ÜNEKAB üyeleri alternatif enerji üretimi projesinin tanıtımını yaptı!

ÜNEKAB üyeleri alternatif enerji üretimi projesinin tanıtımını yaptı!

ÜNEKAB Paşayiğit'teki depolama alanından alternatif enerji üretimini içeren bir projeyle ilgili 14 Ağustos 2014 Perşembe günü Keşan Belediyesi'nde Meclis Toplantı Salonu'nda GÜNEKAB Encümen üyelerine yönelik bir tanıtım toplantısı düzenlendi.



Eski MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu'nun Bulgaristan Fahri Konsolosluğu sebebiyle bölgedeki ilişkilerine binaen GÜNEKAB'la bağlantı kuran Bulgaristan ve Kanada ortaklı Finance Engiııeering adlı firma yetkilileri yap-işlet-devret modelini benimseyen projenin detaylarını GÜNEKAB Encümen üyelerine aktardı. 


Tanıtım toplantısı saat 10.00 sıralarında başladı ve toplantıya: GÜNEKAB ve Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, GÜNEKAB Encümen üyeleri. Eski. MHP Edime Milletvekili Cemaleddin Uslu, Finance Engineering Yönetim Kurulu Üyesi Genadi Tabakov, sunum yapmak üzere de şirket yetkilisi Metin Beyanı katıldı. 


Proje tanıtımı öncesi konuşan ve GÜNEKAB'la ilgili 10 yıldan beri yoğun uğraş verilen projenin son aşamasına gelindiğini belirten Başkan Özcan, "Tesisimizin açılma süresi Tesisimizde mevcut. İkisi de değerlendirilecek. Çok yakın gelecekte hem katı atık hem de atık su arıtma tesislerimi faaliyete geçecek. Ayrıca bu firmamızın katı atığın yanı sıra atık su arıtma tesislerindeki çökelti havuzlanndaki çamurlaı dan da enerji üretimine yönelik bir çalışması var. Atık su arıtma tesisinden günde 10-12 tona yakın çamur çıkacak. 


Bu ciddi bir enerji kaynağıdır. Gerekli ayrıştırmadan sonra green dizel üretilebiliyor. Yaklaşık 50 bin ton katı Ağustos ayında bitecekti ama 12. Aya kadar süre uzatımına gidildi. Tesisimizin emsal örneklerinin nasıl işletildiğine dair Çanakkale. Afyon. Bulgaristan'a geziler yaptık. Yaklaşık 1 yıl öncesinde Bulgaristan ve Kanada ortaklı bir firma ile katı atıktan enerji üretimine ilişkin görüşmeler yapmıştık. Bu görüşmeler Fahri Konsolosumuz Cemaleddin Uslu aracılığıyla oldu. Şirket yetkililerinden projenin detaylarını bir de GÜNEKAB "in Encümen üyelerine aktarmalarını istedik. Şu an bölgemizde 2 alternatif yerimiz var. Bunlardan ilki GÜNEKAB sahamızda ikincisi ile Atık Su Arıtma atıktan 10-12 bin ton green dizel üretilebiliyor. Firmanın kuruluş aşamasında birliğe %10 civarında bir ortaklık isteği var. Finansmanını da Karadeniz ülkelerinden oluşan bir birlik aracılığıyla sağlamayı planlıyorlar." dedi. 


Anayurt 


Geri Dön