14 / 05 / 2024

mültecilerin kira yardımı talebi

mültecilerin kira yardımı talebi

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından bazı finansal haklar tanınıyor. Bu hakların başında kira yardımı yer alıyor. Peki, kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar süre alınır?

Kentsel dönüşüme giren binalarda yaşayan vatandaşlara, talep etmeleri halinde belirlenen oranlarda kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar süre alınır?

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm kapsamında binasını anlaşma ile tahliye eden hak sahiplerine devlet kira yardımında bulunuyor. Peki, 2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların maliklerine ve kiracılarına devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kiracılar için kentsel dönüşüm kredi ve kira yardımı nasıl alınır?

Urfa'da kentsel dönüşüm kira yardımı 635 lira!

2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor. Nüfusu 750 bin 2 milyon arasında olan Urfa gibi illerde ise 2015 yılı için 635 lire kentsel dönüşüm yardımı öngörülüyor.

2015 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor.

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardımı ne kadar oldu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm kapsamın da kira, tespit, faiz desteği vermeye devam ediyor. 2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor.

2015'te Türkiye'de kentsel dönüşüme kira yardımı ne kadar oldu?

2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor." Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'yi tehdit eden deprem nedeniyle kentsel dönüşüm büyük önem kazandı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen bir yapının anlaşma yolu ile tahliye edilmesi halinde hak sahipleri bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli evraklar..

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşullarını taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira?

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ila tahliye eden hak sahipleri, Bakanlık tarafından sunulan finansal desteklerden yararlanabiliyor. Peki, 2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı kaç lira?

Kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödemesi var mı?

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veya riskli binalarda yaşayan vatandaşlara talepleri doğrultusunda kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı geri ödemesi var mı?

Kentsel dönüşüm kira yardımı alma şartları!

Kentsel dönüşümde verilen kira yardımlarının bazı koşulları 2015 yılı itibarıyla değiştirildi. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı alma şartları nelerdir? Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

mültecilerin kira yardımı talebi Haberi

mültecilerin kira yardımı talebi

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Ellerinde, "Kira bedeli haktır, minnet değil", "UNRWA, çocuklarıma yardım et" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, mültecilerin sıkıntılarının giderilmesini talep etti.

Eylemi düzenleyen Suriye'den Gazze'ye Gelen Mülteciler Topluluğu'nun Başkanı Ziyad Misbah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "UNRWA, mali krizi gerekçe göstererek Suriye'den gelen ailelerin 2012'den beri ödediği kira bedelini 2018'den bu yana karşılamayı bıraktı. Bu hizmetin kesilmesi, söz konusu ailelerin yaşadığı sıkıntıları daha da arttırdı." diye konuştu.

Misbah, bu sığınmacılardan bazılarının biriken borçları sebebiyle hapse düştüğünü, bazı üniversite öğrencilerinin maddi yetersizlik sebebiyle eğitimini sürdüremediğini ve çeşitli sorunlar yaşadıklarına dikkat çekti.

Diğer yandan UNRWA'nın Gazze Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, ajansın Suriye'den gelen ailelerin...