26 / 07 / 2024

Mültezem Cami

Mültezem Cami

ODTÜ’deki yol tartışmaları esnasında “Yol medeniyettir. Cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz” sözü gerçek oluyor.

Taksim Cami için geri sayım başladı!

Taksim'de yapımı devam eden Taksim Cami'de genel işçiliğin yüzde 99'luk kısmı tamamlanırken caminin içinin boyandığı belirtildi. 

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

750 yıllık gök bilim medresesinin restorasyonu 3 senede tamamlanacak!

Anadolu Selçuklu döneminde gök bilim medresesi olarak kullanılan ve günümüzde cami olarak hizmet veren 750 senelik  Kırşehir Cacabey Camisi restore ediliyor...

Ayasofya cami olmalı mı?

Ayasofya'nın cami olarak tekrar ibadete açılması, gündemde konuşulmaya devam ediyor. Peki Ayasofya cami olmalı mı? 

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Putin’in Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’daki cami 2020'de açılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Cuma Camii 2020'de açılacak.

Kayseri Cami Kebir Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cami Kebir kentsel dönüşüm projesini hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Millet bahçesi noktasında Melikgazi ve Kocasinan millet bahçelerinde projelendirme çalışmalarında son safhaya geldik" dedi.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Kırım Cuma Camisi inşaatının yüzde 80'ini tamam! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı açılışına davet ettiği Kırım'daki cami inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 

Suriye El-Bab'da inşaatı yarım kalan cami için destek isteniyor! 

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere Doğu Gutalıların El-Bab’da yapımına başladığı ve ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kalan bin kişilik cami inşaatı için destek istedi.

Kuveyt'teki cami inşaatında Mısırlı 3 işçi öldü!

Kuveyt'te bir cami inşaatında çatının çökmesi sonucu Mısırlı 3 işçi hayatını kaybetti. 2 işçi de yaralandı...

Mültezem Cami Haberi

Mültezem Cami


Başbakan Erdoğan’ın, ODTÜ yerleşkesinde yapılacak yeni yol tartışmalarında söylediği ‘Yol için cami de yıkılır’ sözü gerçek oluyor. Yol güzergahında bulunan Beykoz’daki caminin yenisi yapıldı, eskisi yıkılıyor.

Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Meclis’teki grup toplantısında  ODTÜ’deki yol tartışmaları esnasında “Yol medeniyettir. Cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz” sözü gerçek oluyor. Beykoz’da yol ortasında kalan Kiremitdere Camii yenisi yapıldığı için önümüzdeki günlerde yıkılacak.


Yaklaşık 20 yıl önce ibadete açılan Kiremitdere Camii, Kiremitdere Caddesi’nin ortasında keskin virajın içinde olduğu için görüşü neredeyse sifıra düşürüyor ve birçok trafik kazasının meydana gelmesine yol açıyordu. Mahalle sakinlerinin anlatımına göre  Başbakan Erdoğan’da, Belediye Başkanlığı döneminde tesadüfen ikindi namazını Kiremitdere Camii’nde kılmış.


Başbakan uyarmıştı


Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdoğan, camiinin konumunu beğenmemiş,...