21 / 05 / 2024

Muradiye Camisi açılıyor

Muradiye Camisi açılıyor

Cami Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılırken, dış bölümünün büyük bir kısmı cam kaplama olarak inşa edildi.Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde yapımı yaklaşık 4 yıldır süren Muradiye Camisi, yarın Cuma Namazı ile birlikte açılıyor.

Zonguldak Uzun Mehmet Camisi 4 Haziran'da açılıyor!

Zonguldak'ta inşaatı biten Uzun Mehmet Camisi 4 Haziran'da açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

Rize'de inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi ibadete açılıyor!

Rize'de Selçuklu ve Karadeniz mimarisi özelliklerine uygun olarak inşa edilen Ahmet Erdoğan Camisi bugün ibadete açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Lala Hayrettin Camisi açılıyor!

Sinagog, kilise ve İstanbul'un fethinden sonra cami olarak hizmet veren ve 1600 yıllık olduğu belirtilen Lala Hayrettin Camisi açılıyor...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Camisi açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, açılış için gün sayan 11 Nisan Kurtuluş Camisi'nde incelemeler yaptı.

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor! 

İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenerek 6 yıl önce temeli atılan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor. Caminin resmi açılışı cuma namazının ardından törenle yapılacak. 

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılıyor!

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemlerde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yelli Camisi 500 sene sonra ibadete açılıyor

Yıldız Hamidiye Camisi yarın açılıyor!

Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te inşa edilen Yıldız Hamidiye Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından yarın cuma namazıyla ibadete açılıyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor!

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor. Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Banya Luka şehrindeki cami, TİKA destekleriyle yeniden inşa edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Camisi yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Camisi açılıyor. Yapımı tamamlanan cami yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Her biri iki şerefeli olan dört minareli camide, yaklaşık 3 bin kişi ibadet edebilecek

Muradiye Camisi ibadete açılıyor!

Cami Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılırken, dış bölümünün büyük bir kısmı cam kaplama olarak inşa edildi.Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde yapımı yaklaşık 4 yıldır süren Muradiye Camisi, yarın Cuma Namazı ile birlikte açılıyor.

Atatürk Üniversitesi'nin camisi ibadete açılıyor!

Atatürk Üniversitesi kampüsünde, yapılan cami ibadete açılıyor. Atatürk Üniversitesi'nin bu yeni camisinin en önemli özelliği ise minareleri. Türkiye'de bir başka camide bu mimaride minare yok...

Muradiye Camisi açılıyor Haberi

Muradiye Camisi açılıyor


Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde yapımı yaklaşık 4 yıldır süren Muradiye Camisi, yarın Cuma Namazı ile birlikte ibadete açılıyor.


Trabzon’da bir örneği bulunmayan cami Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılırken, dış bölümünün büyük bir kısmı cam kaplama olarak inşa edildi. Yaklaşık bin 500 kişinin ibadet edebileceği caminin alt kısmında Kuran Kursu, otopark ve işyerleri bulunurken, yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olduğu belirtildi.

Muradiye Camisi Dernek Başkanı Mustafa Birinci, caminin yapımında katkısı bulunan hayırseverler vatandaşlara teşekkür ederken, herkesi yarın saat 11.00'daki açılışa davet...