23 / 05 / 2024

murat belge köşe yazısı

murat belge köşe yazısı

Taraf Gazetesi yazarlarından Murat belge bugünkü köşe yazısında;" İstanbul bir şantiyedir" sözlerine yer verdi. Belge, İstanbul'da inşaatın hiçbir zaman durmadığını, mutlaka bir inşaat yapıldığını belirtti...

Karabük'e 4 yeni millet bahçesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük’e 4 millet bahçesi yapılacağını duyurdu.

Nusret Gökçe, 15 milyon TL'lik bütçeyle kahve işine girecek!

'Tuz serpme' hareketi ile dünya çapında ünlenen 37 yaşındaki işletmeci Nusret Gökçe, kahve işine giriyor...

Gmy Otomotiv Ve Yedek Parça İnşaat Taahhüt Tekstil Danışmanlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gmy Otomotiv Ve Yedek Parça İnşaat Taahhüt Tekstil Danışmanlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 300 binTL sermaye bedeli ile Emre Can Çiçin tarafından kuruldu.

Kianmehr Group Gayrimenkul Danışmanlık Eğitim Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kianmehr Group Gayrimenkul Danışmanlık Eğitim Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile hengameh Bakhtiyari tarafından kuruldu.

Nusret Gökçe yeni zinciri SaltBae'yi dünyanın dört bir tarafında açacak!

Adını dünya markası yapan girişimci Nusret Gökçe, yeni zinciri SaltBae'yi önce Londra, Pekin ve Honh Kong'a sonrada dünyanın dört bir tarafına açacağını söylüyor.

Levent Gökçe: Evinizi sıcaktan yalıtımla koruyun!

İZODER Başkanı Levent Gökçe, küresel salgın karşısında çoğunlukla evde kaldığımız bir dönemde binalarda enerji verimliliğinin önemini anlattı.

Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı.

ON2 Danışmanlık Eğitim İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ON2 Danışmanlık Eğitim İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Elif Erdem tarafından kuruldu.

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

Levent Gökçe, İZODER’in yeni başkanı oldu!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER’in Olağan Genel Kurulu’nda alınan kararla Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Saint-Gobain Türkiye CEO'su Levent Gökçe getirildi.

Mehmet Murat Çalık: Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim!

Beylikdüzü'nün Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "7 sene hiçbir personele maaş vermesem, çöp toplamasam Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim" dedi...

Rwafid Gayrimenkul Sağlık Eğitim Danışmanlık İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Rwafid Gayrimenkul Sağlık Eğitim Danışmanlık İthalat ve İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed A.A. Salman tarafından kuruldu. 

Boyu uzamayan evlatları için evi küçük eşyalarla dekore ettiler!

Mukopolisakkaridoz rahatsızlığı sebebiyle boyu kısa kalan 32 yaşındaki kızları Şeyma Esra Telli için evin dört bir yanını küçük eşyalarla yeniden dekore eden Hacer- Ergül Telli çifti, evlatlarının hayattan keyif alabilmesi için çaba gösteriyor...

murat belge köşe yazısı Haberi

murat belge köşe yazısı

 İstanbul bir "şantiye"dir. İnşaat durmaz. Oturduğunuz sokakta mutlaka bir inşaat yapılmaktadır. İki gün geçer, geçmez, yenisi başlar. Bir an gelir, "Yer kalmadı. Artık bir şey yapamazlar," dersiniz. Olanlardan birini yıkarlar, yenisini yapmaya başlarlar. İnşaat bitmez. Belli ki ahali de genellikle hoşnuttur bu durumdan. O anda inşaatı olmayanlar sürmekte olan inşaattan şikâyet edebilir, gürültüsünden, tozundan vb. Ama her İstanbullu'nun inşaatının i sırası gelir; geldiğinde, şikâyetçi olmaz. Böyle gider. 


AKP de inşaata özellikle önem veren bir parti. Ekonomik başarısının önemli bir kısmı da zaten buna bağlı. İnşaat ekonomide başka i birçok iş dalını da harekete geçirebilen, öncü ' rolü oynayabilen bir sektör. Türkiye'de nüfus hızla arttı. Bu artışın kendini inşaat alanında göstermesi çok normal. Nüfus artışıyla birlikte çekirdek ailenin normal , haline...