28 / 04 / 2024

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'tan metro tepkisi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'tan metro tepkisi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı için 1 yıldır izin verilmemesine tepki gösterdi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı, Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına dahil edilmemişti. Sputniknews'te yer alasn habere göre, belediyenin resmi başvurularına, konu kamuoyunda gündeme oturduktan tam olarak 311 gün sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan cevap geldi, gelen cevapta, “Belgeler eksik” ifadeleri yer almıştı. Gündemden düşmeyen konuyla ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ederken, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık tan metro tepkisi!

Beylikdüzü'nün senelerdir metro beklediğini, defalarca söz verildiğini ancak  projenin uygulamaya konmadığını kaydeden Başkan Çalık, “Beylikdüzü'ne gelecek metronun da projesi hazır, finansmanı hazır. Metronun yapımının önünde aslında hiçbir engel kalmadı. Gelin görün ki her şeyi hazır olan metro için 1 yıla yakın süredir imza bekliyoruz. O imza bir türlü verilmiyor. İBB'nin başvurusu tam 311 gün boyunca yok sayılıyor. Konu kamuoyuna yansıyınca ‘belgeler eksik' deniyor. Şimdi soruyorum sizlere, burada yok sayılan İBB midir yoksa İstanbul halkı mı?” dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık tan metro tepkisi!

'Siyasi puan kaybedilecek diye metro projesi engellenemez'

“İktidar bu tavrıyla CHP'li belediyeleri değil, vatandaşı cezalandırıyor” şeklinde açıklama yapan Başkan Çalık, “Sırf siyasi puan kaybedilecek diye metro engellenemez” dedi. Başkan Çalık sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Burada ilan ediyorum: Beylikdüzü'nün bu bölgede yaşayan insanımızın İstanbullulara metro hakkını Ekrem başkanımızla birlikte sonuna kadar savunacağım” 

Tevfik Göksu'dan İBB'ye İncirli-Beylikdüzü Metrosu yanıtı!

İstanbullulara müjde! 3 metro hattı hizmete açılıyor!


Geri Dön