27 / 04 / 2024

Murat Kader spine tower

Murat Kader spine tower

Yüksek Mimar Murat Kader Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiği bu dönemde böylesi bir konu ile gündemi meşgul etmekten dolayı son derece üzüntülü, Spine Tower ve Acıbadem Koru Kulesi birbirinden esinlenme proje olmadığını söyledi...

Okabe Invest Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Okabe Invest Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kader tarafından kuruldu.

Mimar Murat Kader hacker kurbanı!

Mimar Murat Kader'in sosyal medya hesapları hackerlar tarafından ele geçirildi. Kader, sosyal medya hesaplarından gelebilecek mesajlara karşı dostlarını uyardı...

Konutta yeni trend 1+1'ler!

Türkiye’deki konut trendlerinin değiştiğinin altını çizen İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, “Eskiden konut alırken evin büyük olması birinci tercihimizdi. Artık bu anlayış değişiyor'' dedi.

Mimar Murat Kader'den yeni şirket!

İKİ Design Group'un kurucu ortağı Mimar Murat Kader bugün yeni şirket daha kurdu. 

Fee Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fee Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kader tarafından kuruldu. 

Kanal İstanbul, İstanbul'un kurtuluşu olabilir!

Design kurucu ortağı ve yüksek Mimar Murat Kader, Kanal İstanbul'un doğru değerlendirilmesi durumda İstanbul'un kurtuluşu olacağını tarihi değiştirme potansiyelinin olduğunu açıkladı. 

Murat Kader: Bu topraklardan geleceğin star mimarları çıkacak!

İki Design Group kurucu ortağı yüksek mimar Murat Kader “En önemli hedefimiz, maddi boyutların büyüklüğü değil, tasarımın ve doğru gayrimenkulün halkın tümüne ulaşması için çalışmaktır” dedi.

İki Design Group 2017’de 14 yeni projeye başladı!

İki Design Group ortağı mimar Murat Kader, 2017’de 14 yeni projeye başladı. Murat Kader, İstanbul'da birçok kentsel dönüşüm projesinde yer aldıklarını dile getirdi.

Yatırımcılar projelere cesurca devam ediyor!

Pek çok büyük ölçekli ve karma projeye imza atan İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, yeni yılda da yatırımcıların projelere ‘cesurca’ devam ettiğini, hız kesmediklerini söyledi.

Ruhsat alımlarının hızlanması dönüşüm sürecinin önünü açtı!

İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader, "Eskiye oranla ruhsat alımları kolay ve hızlı. Kentsel dönüşüm süreci yapılaşmanın elbette ki önünü açtı." açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşüm, projelerin sayısını ve ebatlarını arttırdı!

Murat Kader, 21 yıldır İstanbul'da faaliyet gösteren 90 kişilik kadroya sahip şirketlerinin kentsel dönüşümün başlamasından sonra geçen 5 yıllık dönemde varlık değeri 45 milyar dolan bulan projelere imza attığını söyledi.

Türkiye'deki kentsel dönüşüm projeleri yabancılara örnek oldu!

Murat Kader, 21 yıldır faaliyet gösteren ofislerinin kentsel dönüşümün başlamasıyla birlikte geçen 5 yıllık dönemde varlık değeri 45 milyar doları bulan projelere imza attığını söyledi.

MIPIM'de mega proje kavramı konuşuldu!

‘Türkiye’deki mega projelere mimari bakış’ başlığında ilk gün gerçekleştirilen panelde mimarlar ‘mega proje’ kavramını tartıştı.Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Enis Öncüoğlu, Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader, imza attıkları uluslararası projeleri ile sahnedeydi

Murat Kader spine tower Haberi

Murat Kader spine tower

Yüksek Mimar Murat Kader'in basın açıklaması şu şekilde;


Değerli basın mensupları Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiği bu dönemde böylesi bir konu ile gündemi meşgul etmekten dolayı son derece üzüntülüyüm. Ancak son birkaç gündür ortaya atılan iddialara yanıt vermek bizim için zorunlu bir hale gelmiştir.


SPINE TOWER İLE AKASYA ACIBADEM KORU KULESİ BİRBİRİNDEN ESİNLENME PROJE MİDİR?


Hayır değildir.


Zira, Akasya Acıbadem Koru Kulesi mimarı Mehpare Evrenol, böyle düşünmüş ve 12.07.2013 tarihinde İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne delil tespiti isteminde bulunmuştur. Müracaatı 2013/42 D.İşler sayısı ile işleme alınmış ve her iki bina mahkeme kararı ile resen seçilen İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü resmi bilirkişisi tarafından incelenmiş ve sadece cephe karakterizasyonu ve düzenindeki benzerlik yüzde 10 olarak belirlenmiştir.


Mahkemece atanan bilirkişi incelemesi ve...