04 / 07 / 2024

Muratpaşa falez bandına konut yapılacak mı

Muratpaşa falez bandına konut yapılacak mı

Açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtilerek Antalya'da da bu durumun, kamu hizmetleri için tüm belediyelerin sıkça başvurdukları bir yöntem olduğu ifade edildi.

Muratpaşa'da kaçak metruk binanın yıkımı gerçekleşti!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan metruk kaçak binaların yıkımına devam ediyor. 

Antalya Muratpaşa'da 150 kişilik yeni huzurevi inşaatı!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muratpaşa'da inşaatına devam edilen 150 kişilik yeni huzurevinde çalışmaları ziyaret ederek incelemeler gerçekleştirdi. 

Antalya Muratpaşa'daki yasa dışı işletmelerin yıkımına korona engeli!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara sahillerinde 62 bin 670 metrekarelik alanı yasa dışı şekilde işgal ettikleri belirlenen işletmelere yıkım yapılması içi giden ekipler korona engeline takıldı.

Muratpaşa'daki tarihi konağa şeritli önlem!

Anlatya'nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi’nde bulunan tarihi konak geçtiğimiz yıllarda yanmıştı. Tescilli olduğu için kalıntılarına kimsenin dokunmadığı binaya şeritli önlem alındı.

Muratpaşa'da imar simsarlarına fırsat yok!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloluk Mahallesi'ndeki Kültür Sitesi'nde düzenlenen toplantıda Kırcami'de imar simsarlarına geçit vermeyip zayiat oranını yüzde 40 seviyesinde tuttuklarını belirtti. 

Falez bandında çok katlı yeni binalar yükseliyor!

Antalya'da falez bandı üzerinde bulunan riskli binalar ve yeni yapılan çok katlı binaların yaratacağı riskler konusunda tespitlerde bulunan İnşaat ve Jeofizik Mühendisleri Odası, yeni bir bilimsel çalışma yapılması çağrısı yaptı.

Antalya Muratpaşa'da 39.3 milyon TL'lik yapım ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya Muratpaşa'da yapım karşılığı 35 yıllığına kiralama işi ihale ediliyor...

Antalya Muratpaşa'da restorasyon başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Türkiye'de en fazla vakıf mülkünün Antalya'da bulunduğunu belirterek, "Antalya turizmin başkenti ama aynı zamanda bir vakıf şehri. Neredeyse tamamına yakını Muratpaşa vakfına ait." dedi.

Muratpaşa Yenigöl Mahallesi'nde kadınlara özel spor salonu!

Muratpaşa Yenigöl Mahallesi'nin şalvar ve yazmalarıyla günün ilk saatlerinde seralarında marul kesip maydanoz toplayan kadınlarına özel çadır spor salonu montajına başladı.

Muratpaşa Obruk Ormanı imar çalışmaları başladı!

Ermenek Mahallesi sınırları içinde olan ancak mezbelelik haliyle Hayalet Orman olarak anılan Obruk Devlet Ormanı için, Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunarak, uygulamalı imar planı çalışmalarına başladı.

Muratpaşa Belediyesi kullanılmayan kamu arsalarını değerlendiriyor!

Muratpaşa Belediyesi imar konusunda mülkiyet sorunu olan ve özellikle kamusal alan niteliği taşıyıpta yıllardır kullanılmayan alanları mezberelik olmaktan kurtararak, üzerinde hiç bir yapılaşma olmaksızın halkın yararına kullanıma açıyor.

Antalya Muratpaşa'da Deniz Feneri Parkı inşa ediliyor!

Muratpaşa Belediyesi, 1'inci derece doğal SİT statüsünde Lara falez kıyı bandı üzerindeki Deniz Feneri Parkı çalışmalarında son aşamaya geldi.

Kırcami imar planı itirazları Muratpaşa Meclisi'nde görüşülecek!

Kırcami bölgesi uygulanan imar planına yapılan itirazlar Muratpaşa Belediyesinin Çarşamba günü yapacağı Kasım ayı olağan meclis toplantısında değerlendirilecek.

Muratpaşa falez bandına konut yapılacak mı Haberi

Muratpaşa falez bandına konut yapılacak mı

Muratpaşa Belediyesi, falez bandıyla ilgili gündeme gelen iddialara cevap verdi. 

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtilerek Antalya'da da bu durumun, kamu hizmetleri için tüm belediyelerin sıkça başvurdukları bir yöntem olduğu ifade edildi. 

Falez bandı üzerinde bulunan, 12718 ada 1 parseldeki gayrimenkulün 16 Şubat 2016 tarihinde açık ihale usulü ile satılacağı hatırlatılan açıklamada bu satış öncesi kentte 'birilerinin falez bandında mülkiyet topladığı', 'eski Mobil alanına otel ya da yüksek katlı apartman yapılacağı' yönünde iddiaların temelinin bulunmadığı bildirildi. 

Açıklamada şöyle dernildi ; " Bu alanın satışından elde edilecek gelir; doğalgaz çalışmaları sırasında yıpranan asfalt altyapısının yenilenmesinde ve çok amaçlı gösteri merkezinin inşasında kullanılacaktır. Sonuç itibarı ile satışa konu yer, imar planında;...