27 / 04 / 2024

murisin muvazaası dava dilekçesi

murisin muvazaası dava dilekçesi

Başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan satışlar ispatlanması halinde iptal edilebiliyor. İşte iptal için murisin muvazaası dava dilekçesi bu haberde...

Tapu iptal davası ne zaman açılır?

Tapu iptal davası, taşınmazın kütüğünde tescil edilen tapunun iptali için açılıyor. Bu dava, murisin muvazaası nedeni ile açılabiliyor. Peki, tapu iptal davası ne zaman açılır? İşte tapu iptal davası süresi..

Tapu iptal davası açma süresi!

Tapu iptal davası, murisin muvazaası nedeni ile açılabiliyor. Bu dava miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, davada zamanaşımı süresi var mı? İşte tapu iptal davası açma süresi...

Mirastan mal kaçırma tapu iptali!

Murisin muvazaası halinde mal kaçırma ve tapu iptali davası açılabiliyor. Dava, miras bırakanın muvazaalı işlemle taşınmazını devrettiği kişiye karşı açılıyor. İşte mirastan mal kaçırma tapu iptali davası..

Sibel Can'ın Beykoz Konakları'ndaki evi dava konusu oldu!

Sibel Can'ın Beykoz Konakları'ndaki evi dava konusu oldu. Sibel Can’ın Beykoz Konakları’ndaki villasında dekorasyon yapan Serpil Cerrahoğlu, bir ropörtajda dekorasyonu kendilerinin yaptığını söyleyen Darcan&Darcan şirketine dava açtı.

Miras paylaşımı dava dilekçesi!

Bir kimsenin vefatının ardından yakınlarına bıraktığı malın birden çok kişiye kalması halinde mirasçılar miras paylaşımı yapması gerekiyor. Peki, miras paylaşımı dava dilekçesi nasıl yazılır?

Ortaklığın giderilmesi dava masrafları!

Ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yerin sulh hukuk mahkemesinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava masrafları ne kadar? Ortaklığın giderilmesi dava masraflarını kim öder?

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

TMMOB'den 3. havalimanı planlarına dava!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

Mimarlar Odası TOKİ'ye dava açtı!

TOK İ’nin düzenlediği ‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’na, Yarışmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.

Aile konutu dava dilekçesi!

Aile konutunun tapuya tescil edildikten sonra eşler birbirinin açık rızası olmadan aile konutunu tasarruf edemiyor aksi bir durum olduğunda dava açılabiliyor. İşte, aile konutu dava dilekçesi!

TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'na dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Kira bedelinin tespiti dava dilekçesi!

Gayrimenkul kiralamalarında, kira bedelinin tespiti konusunda anlaşma sağlanamaması halinde, kira bedelinin tespiti için bir dilekçe hakimden müdahalesi istenebiliyor. İşte kira bedelinin tespiti dava dilekçesi örneği...

Soma zeytinlikleri için karşı dava açılıyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinliklerin kamulaştırmasına Somalılar ve Greanpeace tarafından karşı dava açılıyor.Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırma yapılmıştı...

murisin muvazaası dava dilekçesi Haberi

murisin muvazaası dava dilekçesi

Murisin muvazaası dava dilekçesi!

Muvazaa, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan işleme deniyor. 


Miras hukukunda sıkça karşılaşılan sorunlar arasında yer alan muvazaalı satışlar, muvazaanın ispat edilmesi halinde iptal edilebiliyor. İptalin gerçekleşmesi için bir dilekçe ile hukuk mahkemelerine müracaatta bulunulabiliyor. Murisin muvazaası dava dilekçesi aşağıda yer alıyor:


Taşınmazın Satışının Muris Muvazaası Nedeniyle İptali Dilekçesi



...........  NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ’NE



DAVACI                                        :    Adı ve Soyadı, (T.C. Kimlik No)


                                                       Adres


VEKİLİ  ...