30 / 04 / 2024

muş emlak vergisi

muş emlak vergisi

Muş Belediyesi, Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ve emlak vergisinin 1'inci taksitini ödemeyen vatandaşlara uyardı. Yapılan açıklamada taksit ödemlerinde son günün 31 Mayıs olduğu belirtildi.

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Emlak vergisinin ilk taksiti mart nisan mayıs aylarında, ikinci taksiti ise kasım ayında ödenmesi gerekiyor. Peki ücretsiz izindekiler, arsa ve arazisi olan emekliler, tek yazlığı bulunan emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor mu? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Emlak vergisi değerini değiştiren durumlar!

Ev sahipleri her yıl iki taksit halinde belediyelere emlak vergisi ödüyor. Emekliler, işsizler şehit yakınları engelliler gibi bazı kesimler 200 metrekare tek konut için emlak vergisi ödemiyor. Peki emlak vergisi nedir? Emlak vergisi ödemek zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Kurumların emlak vergisi alacakları, zam ve faizleri yapılandırılıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırma kapsamına alınıyor" dedi.

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

Emlak vergisi zorunlu mu?

31 Mayıs 2017 tarihine kadar emlak vergisi 1. taksit ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, emlak vergisi zorunlu mu? Emlak vergisi ödenmezse ne olur?

Boş arazinin emlak vergisi olur mu?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, boş arazinin emlak vergisi olur mu?

Boş arsanın emlak vergisi olur mu?

Vergi kanunları gereğince gelir getirmeyen boş arsanın gelir vergisi olmuyor. Gelir getirmediği için Mart ayında Beyanname verilme de verilmiyor. Peki, boş arsanın emlak vergisi olur mu?

Kat irtifaklı evin emlak vergisi muafiyeti!

Kanunen emlak vergisi uygulamasında meskenler için muafiyet avantajı yer alıyor. Peki, ev kat irtifakı tapuluysa ne olur? Kat irtifaklı evin emlak vergisi muafiyeti olur mu? Olmaz mı?

Ev hanımları emlak vergisi ödüyor mu?

Emlak vergisi, arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Vergide bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, kanunen ev hanımları emlak vergisi ödüyor mu?

PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

Emlak vergisi ödemeleri, taşınmazın bulunduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Ayrıca, mükellefler emlak vergisi borcunu PTT havalesi ile de ödeyebiliyor. Peki, PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

Köy evi emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan bina ve arazilerin kiraya verilmemek şartıyla bina ve arazi vergisinden daimi olarak muaf tutuluyor mu? İşte köy evi emlak vergisi 2015..

Emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?

Emlak vergisinde tek meskeni olan ve geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet için belediyeye müracaat ediliyor. Peki, bilmeden ödenen emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?

Emekliler emlak vergisi veriyor mu?

Emlak vergisinde tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Geliri olmayan kimseler bu muafiyetten yararlanabiliyor. Peki, emekliler emlak vergisi veriyor mu? İşte yanıtı..

muş emlak vergisi Haberi

muş emlak vergisi


Muş Belediyesi, Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ve emlak vergisinin 1'inci taksitini ödemeyen vatandaşlara uyardı. Yapılan açıklamada taksit ödemlerinde son günün 31 Mayıs olduğu belirtildi.


Belediye yetkilileri, vatandaşların mağdur olmamaları için ödeme yapmaları gerektiğini belirterek yaptığı açıklamada, "2016 yılına ilişkin emlak vergisi ve iş yerlerine ait çevre temizlik vergisinin 1'inci taksit ödeme süresi, bu ayın bitiminde sona erecek. Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödeniyor. Emlak vergisinin birinci taksitinde son ödeme 31 Mayıs iken 2'inci taksit ödemeleri ise Kasım ayı sonu itibariyle tamamlanıyor. Çevre temizlik vergisi de, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılardan alınıyor. Meskenlerin çevre temizlik vergisi su...