29 / 04 / 2024

Muş Kale kentsel dönüşüm

Muş Kale kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Muş Merkez Kale Mahallesinde yapılan çalışmalar sonucunda binalar yükselmeye başladı.

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

Hak gaspına sebep olacağı eleştirileriyle gündemden düşmeyen kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya yönelik tartışmalar sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, çok konuşulacak bir açıklama yaptı

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kredilerine ilişkin yeni kararlar açıklandıktan sonra milyonlarca kişi kentsel dönüşüm kedisinin taksitlerini merak ediyor. Peki Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 

Kentsel dönüşüm sorgulama nasıl yapılır? Evim kentsel dönüşüme giriyor mu?

Vatandaşlar oturdukları mahallenin ya da yapının kentsel dönüşüm kapsamında olup olmadığını sorgulayabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm sorgulama nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı alan kimseler bu yıl rakamlara zam yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Riskli yapı tespiti zorunlu mu?

Kentsel dönüşüme giren yapılar yıkılarak yerine yeniden inşa ediliyor. Peki, riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Giresun Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı!

Giresun şehri adına büyük önem arz eden Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı. Proje, Giresun için sevinç ve gurur kaynağı oldu.

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

Nevşehir Kale Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Nevşehir Kale Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Muş Kale kentsel dönüşüm Haberi

Muş Kale kentsel dönüşüm

Muş Belediyesi ile Toplu Konut dairesi (TOKİ) arasında imzalanan protokol gereği, Kale Mahallesi'nde yapılacak olan konutlar baş göstermeye başladı. Uzun bir süredir hafriyat taşıyan ekipler, düzelttikleri alanlarda konutları yapmaya başladı. Kale Mahallesi'nde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar sürüyor. Binaların yapımına başlanan projenin 2 yılda tamamlanması planlanıyor. Başbakanlık Toplu Konut daresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından uygulanan "yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle" afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan yapılar oluşturulmaya çalışılıyor. TOKİ'nin Muş'ta uygulayacağı proje ile 715 konut, bir cami ve 115 işyeri inşa edilirken, proje alanındaki tarihi camilerin silueti de korunacak. 



Muş'un ilk yerleşim yeri olan Kale Mahallesinde söz konusu projenin tamamlanması ile o bölgeye yeni bir görünüm kazandırılacağı düşünülüyor. Muş'ta ilk defa Kale Mahallesinde...