28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı alan kimseler bu yıl rakamlara zam yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?



Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Konut ya da işyeri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan kimseler Bakanlık tarafından sunulan finansal desteklerden birine başvurabiliyor. Bu destekler faiz desteği ve kira yardımı olarak sıralanıyor.

Kira yardımını seçen ve başvuruda bulunan kimseler eksiksiz belge ile başvurmaları ve ikamet şartını yerine getirmeleri halinde kira yardımı almaya da hak kazanıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı malike 18 ay boyunca ödeniyor. İkamet şartını sağlamaları halinde 6306 sayılı Kanun kapsamında kiracılara defaten kira yardımı ödemesi yapılabiliyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri illere göre farklılık gösteriyor. En çok ödemenin yapıldığı iller Ankara, İstanbul, İzmir olarak sıralanıyor. Bu illeri Adana, Antalya, Bursa, Konya takip ediyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı alan kimseler bu yıl rakamlara zam yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?


Geri Dön