29 / 04 / 2024

Muş metruk evler

Muş metruk evler

Muş merkeze bağlı Muratgören köyünde yaşayanlar, çatısındaki leylek yuvaları zarar görmesin diye metruk evlerin yıkımını durdurdular. 

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'in 1. etabı bugün teslim ediliyor!

Yüzde yüz uzlaşıyla hayata geçirilen KİPTAŞ Kırlangıç Evler projesinin 1. etabı bugün sahiplerine teslim edilecek. Beylikdüzü Gürpınar'da yükselen Kırlangıç Evler projesi ile yaklaşık olarak 1.200 vatandaş deprem dirençli konutlara kavuşmuş olacak.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

Prefabrik evler kışın soğuk olur mu?

Gelişen teknoloji ve inşaat sektöründeki ilerlemelerle prefabrik evler, artık kış aylarında da sıcak ve konforlu bir yaşam sunuyor. İşte ayrıntılar...

Ahşap ev soğuk olur mu? Ahşap ev kurtlanır mı?

Ahşap ev yaptırmayı düşünenler, bu konuda detaylı bir bilgi edinmek istiyorlar. Peki ahşap evler soğuk olur mu? İşte ahşap evlere dair araştırılan detaylar!

Prefabrik evler yazın sıcak olur mu?

Prefabrik evlerin ısınma sorunu olur mu, Prefabrik evler yazın sıcak olur mu? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Prefabrik ev yapmak pahalı mı ucuz mu? 100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadardır?

Prefabrik evler son zamanlarda popüler olmaya başlayan konut tipidir. Peki Prefabrik ev yapmak pahalı mı ucuz mu? 100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadardır? İşte detaylar!

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

KİPTAŞ Aydınlık Evler ödeme planı! İşte detaylı tablo!

KİPTAŞ Aydınlık Evler ödeme planı belli oldu mu? KİPTAŞ Aydınlık Evler ödeme planı haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Aydınlık Evler ödeme planı! İşte detaylı tablo!

KİPTAŞ Arkatlı Evler ödeme planı! İşte detaylı tablo!

KİPTAŞ Arkatlı Evler ödeme planı belli oldu mu? KİPTAŞ Arkatlı Evler ödeme planı haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Arkatlı Evler ödeme planı! İşte detaylı tablo!

Kayseri Develi'deki metruk evler tek tek yıkılıyor!

Kayseri Develi Belediyesi ekiplerince Camikebir, M. Asım Köksal ve Sindelhöyük Mahallelerinde bulunan riskli ve metruk binaların yıkımı devam ediyor.

Bodrum'da 6.8 milyon TL'ye mahkemeden satılık metruk otel binası!

Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Turgutreis Mahallesi, 370 Ada, 6 Parselde yer alan metruk otel binası ve arsasını 6 milyon 806 bin 70 TL'ye icradan satıyor...

Metruk binaların yıkımıyla igili yeni kanun teklifi verildi!

Metruk binaların yıkımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi gibi düzenlenmeleri içeren kanun teklifi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Şanlıurfa'da metruk binalar yıkılacak!

Şanlıurfa'da Harran kentinin tarihi yapısına zarar veren ve çarpık kentleşmeye neden olan metruk evler için yıkım kararı alındı.

Muş metruk evler Haberi

Muş metruk evler

Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Muratgören köyünde çoğunluğu eski ve terk edilmiş evlerin büyük bölümünün çatısında leylek yuvaları yer alıyor. Köylüler, bu yuvaların zarar görmemesi için eski evlerini yıkmıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, vatandaşlardan Hasan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, leyleklerin köyün simgesi haline geldiğini söyledi. Evlerin çatılarında çok sayıda leylek yuvası bulunduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 15 yıl önce yeni ev yaptım ve eski evim şu anda boş, yıkmam gerekiyor. Ancak çatısında yıllardan beri leylek yuvası olduğu için yıkamıyorum çünkü baharın müjdecisi leylekleri çok seviyoruz. Köyümüz bir asırdır leyleklere ev sahipliği yapıyor. Onlar köyün neşe kaynağı." 

Süleyman Korkmaz da köyde üzerinde leylek yuvası bulunan birçok evin yıkılması gerektiğini ifade ederek "60 haneli köyümüzde yaklaşık 30 leylek yuvası...