09 / 05 / 2024

Müsaade mecburiyeti ne demek

Müsaade mecburiyeti ne demek

İçinde birden fazla konutun bulunduğu yapılarda, kat maliklerinin birbirlerine karşı sorumlulukları ve bazı borçları bulunuyor. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, müsaade mecburiyeti nedir?

2023 MSB 30 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Milli Savunma Bakanlığı başvuruları nereden yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, 2023 MSB 30 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? MSB personel alımı şartları belli oldu mu?

Altında büyük deprem! Altın fiyatları tuzla buz oldu! Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar oldu? 23 Mayıs altın fiyatları

Altın fiyatları, seçime sayılı günler kala ekonomideki belirsziliğin etksiiyle gerilemeye devan ediyor. Altın fiyatlarında resmen büyükn deprem oldu! Altın fiyatları tuzla buz oldu! Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar oldu? 23 Mayıs altın fiyatları.

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? DİB 4 bin 538 personel alımı sınavı ne zaman? 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan aşçı, temizlik personeli, şoför ve koruma güvenlik görevlisi alımı başvuruları bitti. Peki Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonucu sorgulama

Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımı ile ilgili gelişmeler adaylar tarafından merak ediliyor. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuç ekranı...

Gümüş fiyatları piyasaları tepetaklak edecek! Gümüş bugün ne kadar?

Yükselişe geçen altından sonra gümüş fiyatlarının da yukarı seyri devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gümüşün ne zaman yükseleceğini duyurdu. Gümüş fiyatları piyasaları tepetaklak edecek! Peki, Gümüş bugün ne kadar?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yüksek maaşla çalışma fırsatı! Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alınacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alımı yapılacak. Yüksek maaşla hemen Karayolları Genel Müdürlüğü'nde hemen işe başlayın. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım detayları!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.431 personel alımı başvuruları ne zaman? KPSS puanına göre alım bu tarihte başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.431 personel alımı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başladı mı? Başvurular ne zaman? İşte merak edilen o detaylar...

İŞKUR DSİ işçi alımı 2023! DSİ 908 sürekli işçi alımı başvuru ne zaman? İŞKUR DSİ işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?

DSİ işçi alımı yapacağını duyurdu. Peki DSİ 908 sürekli işçi alımı başvuru ne zaman? İşte detaylar!

SED yardımı Nisan 2023 ne zaman yatacak? Nisan 2023 SED ödemelerinde son dakika! Başvuran 3.038 TL'yi kapıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının karşılanması için SED ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki SED yardımı Nisan 2023 ne zaman yatacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde! Vergi muafiyeti ve milyonlara yüksek maaş zammı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde üstüne müjde verdi. İşte ayrıntılar..

Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi ödemesi yapıyor?

Bankalar tarafından krediler hakkında art arda açıklama yapılmasının ardından vatandaşlar bankaların hangi konuya ne kadar kredi verdiğini araştırmaya başladı. Peki Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi sağlıyor. Detayları haberimizde...

Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kredilerine ilişkin yeni kararlar açıklandıktan sonra milyonlarca kişi kentsel dönüşüm kedisinin taksitlerini merak ediyor. Peki Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Merakla beklenen EYT, sonunda şekillendi. EYT ile emekli olan vatandaşlar, EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? sorularının cevabını araştırıyor. Bu soruların cevabını araştırdık. Peki  EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Müsaade mecburiyeti ne demek Haberi

Müsaade mecburiyeti ne demek

Müsaade mecburiyeti nedir?

Sitede veya apartman gibi içinde birden fazla konutun bulunduğu yapılarda, kat maliklerinin birbirlerine karşı bazı yükümlülükleri ve sorumlulukları bulunuyor. Türk Medeni Kanunu'nda yer alan komşuluk hukukuna göre, taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasak olarak karşımıza çıkıyor. Kat Mülkiyet Kanuna göre ise kat maliklerinin birbirlerine karşı borçları şu şekilde sıralanıyor;



1. Genel Kural

2. Anagayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk

3. Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma

4. Sigorta anlaşması

5. Ortak giderlerin teminatı

6. Müsaade mecburiyeti

7. Yasak işler

8. Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti

Kat malikleri taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlü oluyor. Peki, müsaade mecburiyeti nedir?


Müsaade...