06 / 05 / 2024

müsiad bosna hersek şubesi

müsiad bosna hersek şubesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bosna Hersek'te dükkanlar Kovid-19 sebebiyle kepenk indiriyor!

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

Saraybosna'da tramvay alımı ve rayların onarımı için 50 milyon avroluk ihale!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en temel şehir içi ulaşım aracı olan tramvayların yenilenmesi ve rayların onarılması için 50 milyon avroluk iki ayrı ihaleye çıkılacağı açıklandı...

Bosna Hersek'te Balkan Gençlik Okulu açıldı!

Bosna Hersek Saraybosna'da, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Gençlik Okulu" projesi açıldı. 

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

Çağatay Ulusoy ticarete yatırım yapacak!

Çağatay Ulusoy, babası Aylin Ulusoy ile Boşnak annesi Refiye Ulusoy'un memleketleri olan Bulgaristan ile Bosna Hersek'te mandıra kurup ticarete yatırım yapacak.

Konya Bosna Hersek Mahallesi emlak sektörünün gözdesi oldu!

Öğrencilerin yerleşkesi haline gelen Konya'nın Bosna Hersek Mahallesi yatırımcılarına kazandırıyor. Bölgede kira getirileri en üst seviyede seyrediyor.

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmalarını hayata geçiriyor.

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

BOSS4 Gayrimenkul MÜSİAD Hessen Fuarı'na katılacak!

BOSS4 Gayrimenkul, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Almanya’nın Frankfurt kentinde 13-14 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Müsiad Hessen Fuarı'na katılacak.

müsiad bosna hersek şubesi Haberi

müsiad bosna hersek şubesi

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, açılıştaki konuşmasında, Türkiye ile Bosna Hersek'in derin tarihi ve kültürel bağlara olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin, Bosna Hersek'in birlik ve beraberliğinin, siyasi istikrarının destekçisi olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da Bosna Hersek'teki şubelerinin, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla açıldığını söyledi.

Bu yıl Saraybosna'da düzenledikleri "23'üncü Uluslararası İş Forumu (IBF)" dahilinde dünyanın dört bir tarafından 700'e yakın iş insanının katılım sağladığını ileten Kaan, Bosna Hersek'in ekonomik gelişimine destek vermek istediklerinin altını çizdi.

IBF Genel Başkanı ve MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar ise Bosna Hersek'in yüksek yatırım gücüne sahip olduğunu söyleyerek, bu şubenin açılışının hem Bosna Hersek ve Türkiye hem de MÜSİAD için faydalı bir girişim olduğunu...