27 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.



Kullanıcılarına verimli bir e-ihracat tecrübesi sağlayan TurkishExporter’a yapı malzemeleri sektöründen her gün çok sayıda ithalat talebi geliyor. Her gün yayımlanan bu sayısız ithalat ilanları ile beraber bugüne kadar pek çok ihracatçı ise kapılarını dünyaya açarak ticaretteki yükselişine devam ediyor. 

Bugün ise bu ilanlara Bosna Hersek inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir ithalatçı firma ilave edildi. Bosna Hersekli firma, Türkiye’nin en büyük e-ihracat platformu TurkishExporter’da yayımladığı ilan vasıtasıyla Türkiye’den yalıtım köpüğü satın alacağını duyurdu.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

ALTYAPI KONUSUNDA TÜRKİYE’DEN BOSNA HERSEK’E DESTEK

Öte yandan, Türkiye ve Bosna Hersek, ulaştırma ve altyapı alanlarında iş birliği içinde hareket edeceği öğrenildi. Türkiye ve Bosna Hersek arasında imzalanan altyapı ve ulaştırma anlaşması, Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Buna göre, kalkınma planları ve altyapı konusunda projelerin hazırlanması amacıyla personel eğitimi için uzman ve teknik destekte sağlanacağı belirtildi.

Söz konusu anlaşma onaylanmak üzere TBMM Genel Kurul'a gönderildi. Altyapı ve inşaat projelerinin hazırlanmasının yanında, finansman ve uygulama prosedürlerini de kapsayan anlaşma vergi kolaylıklarını da içeriyor.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

FİNANSMANA ERİŞİM DESTEĞİ DE SUNULACAK

Yeni Şafak gazetesinden Uğur Duyan’ın haberine göre, bahsi geçen anlaşma ile Saraybosna ve Belgrad arasına inşa edilecek kara yolu projesinin finansman kaynağı ağırlıklı olarak Türk bankalarından tedarik edilecek. Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki iş birliği söz konusu kara yolu ile sınırlı kalmayacak. İlgili altyapı ve inşaat projeleri hususunda hem finansmana erişim hem de altyapı hizmeti konusunda Türkiye, Bosna Hersek'e destek verecek. Bunun yanı sıra, altyapı hizmeti sunacak Türk firmalarına ve finansman kaynağı sağlayacak Türk bankalarına vergilendirme kolaylığı fırsatı da gelecek. Bu ortaklık, iki ülke arasında mali iş birliğinin genişletilmesine önemli katkı sağlayacak. Bu doğrultuda, kalkınma planları ve altyapı alanında projelerin hazırlanması konusunda personel eğitimi için uzman ve teknik destek de verilecek.

Bu kişiler emlak vergisinden muaf olacak! Tek kuruş ödemeyecekler! Resmen açıklandı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!


Geri Dön