29 / 04 / 2024

Mustafa Dündar bursa master planı

Mustafa Dündar bursa master planı

Kentsel dönüşümü Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olarak gördüklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi için hazırladıktan Master Plan'ın Bursa'da örnek olacağını söyledi.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesi genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Bursa Osmangazi'de binalar kamulaştırılıyor! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, toprak kayması yaşanan Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırılacağını açıkladı. 

Mustafa Dündar'dan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi açıklaması!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Osmangazi Kent Meydanı, Bursa'nın çehresini değiştirecek! 

Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri, inşaat çalışmaları süren Osmangazi Meydanı'nın şantiyesini ziyaret etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Her anlamda büyük bir iş yapıyoruz" dedi...

Bursa'nın Osmangazi ilçesi planlı şehirleşmenin merkezi oldu!

Bursa'nın Osmangazi ilçesi, yapılan imar uygulamalarıyla modern şehirleşmenin merkezi haline geldi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki hızlı gelişime bağlı olarak 10 yılda 300 bin kişilik modern bir şehir kurduklarını belirterek, “Herkes konuşur, Osmangazi iş yapar” dedi…

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm kamu lojmanlarıyla başlıyor!

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm bölge halkı için umut oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merakla beklenen dönüşümün ilk adımının Cilimboz Deresi kıyısındaki lojmanlarla başlayacağını duyurdu...

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Bursa Belediyeler Birliği Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Bursa Belediyeler Birliği 2019 Çalışma Dönemi 1. Olağan Meclis toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında yapıldı.

Bursa'ya Osmangazi Meydanı inşa edilecek!

Görev süresinde 10 yılı geride bırakan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni döneme de sadece ilçeye değil. Bursa’ya vizyon kazandıracak projelerle başladı.

Bursa Osmangazi'ye yeni dönemde dev projeler inşa edilecek!

Bursa Osmangazi ilçesi son 10 yılda birbirinden farklı projelerle büyük bir gelişim gösterdi. 10 yılda 936 projeyi hayata geçiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni projeler ile Osmangazi'ye yeni bir vizyon kazandırmaya hazırlanıyor.

Mustafa Dündar'dan özel sektöre kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa Yapı Fuarı ve Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarı, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.Fuarda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaat sektörünün yeni imara açılacak bölgeleri beklemek yerine Bursa’nın merkezini hedef alması gerektiğini söyledi.

Mustafa Dündar: Merkezdeki fabrikalar da dönüşüme ayak uydurmalı!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptığı açıklamada Bursa’nın en önemli ulaşım akslarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çevresindeki fabrikaların şehir merkezi dışına taşınmasını istedi.

Osmangazi Meydanı için 143 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın senelerdir ihtiyaç duyduğu ve merakla beklediği Osmangazi Meydanı projesini kamuoyuna tanıttı.

Mustafa Dündar bursa master planı Haberi

Mustafa Dündar bursa master planı

Kentsel dönüşümü Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olarak gördüklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi için hazırladıktan Master Plan'ın Bursa'da örnek olacağını söyledi. 


Târihi kentlerin zaman içerisinde modernleşmeye ihtiyaç duyduklannı da ifade eden Dündar, "Bursa tarihi bir kent ve tarihi kentler zaman içerisinde dönüşüme ihtiyaç duyuyorlar. Gerek zamanla eskiyen ve yıpranan binalannyenilenmesi gerekse de yoğun göçten dolayı meydana gelen kaçak ve çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılması adına Bursa için Kentsel Dönüşüm adeta bir kurtancı olacak. 

Ancak Kentsel Dönüşümü sadece binaların yenilenmesi olarak düşünmemeliyiz. Bir dönüşüm yaparken kentin tarihi ve sosyal dokusunu, geleneksel kent mimarisini de dikkate almalıyız. Konuyu sırf eskiyen binaları yenilemek olarak ele alırsak, Kentsel Dönüşüm tarihi dokuyu ortadan kaldıran, ihtiyacı karşılamayan ve vatandaşlan mağdur eden bir sonuçtan...