30 / 04 / 2024

Mustafa Necati Kültür Evi tbmm

Mustafa Necati Kültür Evi tbmm

Mustafa Necati Kültür Evi'nin tekrar TBMM Başkanlığına tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rmk Kültür Faaliyetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Rmk Kültür Faaliyetleri Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Rahmi Koç, Mehmet Ömer Koç ve Yıldırım Ali Koç ortaklığında kuruldu.

İzmir Mustafa Necati Kültür Merkezi inşaatında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Cumhuriyet’in simge ismi Mustafa Necati’nin adını yaşatacak olan kültür merkezini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Gökçe, merkezin tamamlanınca bölgeye nefes aldıracak bir alan olacağını belirtti.

Mustafa Necati Kültür Evi TBMM'ye mi tahsis edilecek?

Mustafa Necati Kültür Evi'nin tekrar TBMM Başkanlığına tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk'ün Edremit'te kaldığı ev kültür merkezine dönüştürülecek!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'te Balıkesir'in Edremit ilçesini ikinci ziyaretinde kaldığı bina, belediye tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek

Atatürk Kültür Merkezi'ne ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılarak yeniden yapılacağı açıklamalarını meclis gündemine taşıdı..

Bursa Osmangazi'ye kültür merkezi, cami ve meydan projesi!

Bursa Osmangazi Demirtaş Mahallesi'nde inşa edilen kültür merkezi, cami ve meydan projesinde sona gelindi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Mahallesi’ndeki yatırımları inceledi.

Mustafa Orçan: Türk kültürüne uygun konutlar yapılmalı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan, "Türk kültürüne uygun konut" politikası uygulanması gerektiğini belirterek, "İnsan ve kültür odaklı sosyal mekanlar yapmalı, kültürümüze uygun konutlar inşa etmeliyiz." dedi.

Nilüfer Kültür Mahallesi’ne yeni pazar yeri inşa edilecek!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Burada karavanı ile makamını Kültür Mahallesi’ne taşıdı. Vatandaşların taleplerini yerinde dinleyen Başkan Bozbey, Kültür Mahallesi’ne pazaryeri ve 3 yeni park yapacaklarını söyledi.

Kayseri Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inceledi!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, kadınların çocuklarını birkaç saatliğine bırakabileceği kreş tarzındaki özel olarak hazırlanan Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

Bitlis Adilcevaz Kültür ve Sanat Evi hizmete açıldı!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde atıl durumda bulunan sahil park, Kültür ve Sanat Evine dönüştürüldü. Belediye Başkan Necati Gürsoy, ilçenin ilk parkı olan ve atıl durumda bulunan sahil parkı, ilçe halkının hizmetine sundu.

Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi hizmete giriyor!

Ataşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Mustafa Saffet Kültür Merkezi çok yakında Örnek Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayacak. İşte Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi içerisinde bulunacak bölümler...

Sincan sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacak!

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ilçenin gelecek 10 yıl içinde Ankara'nın sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacağını belirterek, "El birliğinden güç doğar, bereket doğar. Hep birlikte Sincan'ı çok güzel yarınlara taşıyacağız" dedi.

Çekmeköy Necati Alkan Spor ve Kültür Tesisi yeniden hizmette!

Çekmeköy Belediyesi'nin yenilediği Necati Alkan Spor ve Kültür Tesisi törenle hizmete sunuldu. Yeni yüzüyle Aydınlar Mahallesi Yeşilyurt Caddesi’nde Çekemköylüleri misafir edecek olan tesis, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz tarafından açıldı.

Mustafa Necati Kültür Evi tbmm Haberi

Mustafa Necati Kültür Evi tbmm

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mustafa Necati Kültür Evi'nin tekrar TBMM Başkanlığına tahsis edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özel, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Konu hakkında CHP'li Özel, şu açıklamalarda bulundu: ''Mustafa Necati Kültür Evi, 21 Ocak 2008 tarihinde dönemin TBMM Başkanı Koksal Toptan ile dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında imzalanan bir protokol ile kültür ve sanat faaliyetlerinde kullanılmak üzere TBMM’ye devredilmiştir.

21 Ocak 2018 tarihinde sözleşme yenilenmeyerek Mustafa Necati Kültür Evi yeniden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilmiş, 22 Ocak 2018 tarihinde TBMM Başkanlığı'na sunduğum 7/22937 esas numaralı soru önergeme TBMM Başkanvekili sıfatıyla Ahmet Aydın tarafından verilen yanıtta, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından TBMM Başkanlığı'na gönderilen yazı ile ‘sanatsal ve kültürel faaliyetlerin sergileneceği...