05 / 05 / 2024

müşterek mülkiyette ortaklıktan çıkarma

müşterek mülkiyette ortaklıktan çıkarma

Paylı mülkiyette birden çok kimse, maddî olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Bazı durumlarda paydaşların paylı mülkiyetten çıkarılması istenebiliyor. Peki, paylı mülkiyette paydaşlıktan çıkarma şartları nelerdir?

Anne babalara müjde! Bakanlıktan peş peşe yardım ödemesi geliyor! Resmen açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere ilişkin destekleri sürüyor. 2023 yılına girilmesi ile beraber Çocuk Destek Bileşeni çerçevesinde 1-2-3-4 ve daha fazla çocuk sahibi olan aileler e-Devlet'ten müracaat ederek ödeme alabiliyor. Peki, çocuk desteği kaç TL? İşte detaylar...

M S Leen Hurdacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M S Leen Hurdacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hamza Alı Omar Mshıhıet ve Osamah Ahmed M. Fareewan ortaklığında kuruldu.

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Vergisiz iPhone fiyatlarıyla gençlerin yüzü gülecek! Telefonlardan vergi kalkıyor, sandıktan ne çıkarsa çıksın, vaat yerine getirilecek! Muhalefet ve iktidar ortak paydada buluştu, kazanan geçler olacak. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahibi arasında tüm sorunları bitirecek yeni bir dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!

Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında yılda 126 bin dosyayı arabulucunun çözüme kavuşturacağı ve bu uyuşmazlıklarda, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren tarafların dava açmadan önce arabulucuya başvuracağı öğrenildi.

Özcanoğulları Mühendislik Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özcanoğulları Mühendislik Müteahhitlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Özcan ve Müslüm Özcan ortaklığında kuruldu.

Tarım Bakanlığı tam 10 personel alımı yapacak! Bakanlıktan son dakika açıklaması! Resmen açıklandı!

 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaptığı son dakika açıklamasında 10 bin personel ve işçi alımı yapılacağı müjdesini verdi.

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Konut sitesi aidatları için hükümetten adım geldi! Fahiş aidat dönemi sona erecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, fahiş site aidatları ile ilgili bir adım attı. Bakanlıktan konuya ilişkin açıklama da geldi. İşte ayrıntılar...

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer’de Emirler Yatırım Gayrimenkul Limited Şirketi  ve Yapıteknik Dan.İnş.Oto.San.Mü.Taah ortaklığı tarafından kuruldu.

Trust Mühendislik Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trust Mühendislik Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Hassan Süleyman ve Mohammad K.M.Y. ortaklığında kuruldu.

Turan Müteahhitlik Yapı İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turan Müteahhitlik Yapı İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de Hüseyin Turan ve Furkan Yıldırım Turan ortaklığında kuruldu.

Paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Paylı mülkiyette bir paydaşın, paydaşlıktan çıkarılması için dava açılabiliyor. Peki, paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

müşterek mülkiyette ortaklıktan çıkarma Haberi

müşterek mülkiyette ortaklıktan çıkarma

Paylı mülkiyette paydaşlıktan çıkarma şartları!

Medeni Kanun gereğince; paylı mülkiyette birden çok kimse, maddî olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor.


Taraflar arasında başka türlü belirlenmedikçe, paylar eşit sayılıyor. Paydaşlardan her biri kendi payı bakımından malik hak ve yükümlülüklerine sahip oluyor. Bazı durumlarda paydaşların paylı mülkiyetten çıkarılması istenebiliyor. Peki, paylı mülkiyette paydaşlıktan çıkarma şartları nelerdir?


Paydaşlıktan çıkarma şartları...

Paydaşın çıkarılması

MADDE 696.- Kendi tutum ve davranışlarıyla veya malın kullanılmasını bıraktığı ya da fiillerinden sorumlu olduğu kişilerin tutum ve davranışlarıyla diğer paydaşların tamamına veya bir kısmına karşı olan yükümlülüklerini ağır biçimde çiğneyen paydaş, bu yüzden onlar için paylı mülkiyet ilişkisinin devamını çekilmez hâle getirmişse, mahkeme kararıyla paydaşlıktan çıkarılabilir.


Davanın açılması, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, pay ve paydaş çoğunluğuyla karar verilmesine bağlıdır.


Hâkim, çıkarma istemini haklı...