27 / 04 / 2024

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Vergisiz iPhone fiyatlarıyla gençlerin yüzü gülecek! Telefonlardan vergi kalkıyor, sandıktan ne çıkarsa çıksın, vaat yerine getirilecek! Muhalefet ve iktidar ortak paydada buluştu, kazanan geçler olacak. İşte ayrıntılar...



Mayıs ayında yapılacak olan genel seçimler öncesinde Türkiye'de farklı siyasi partiler ve ittifaklar çeşitli vaatlerde bulunuyor. Ancak şimdiye kadar netleşen ilk ortak vaat, herhangi bir parti ya da ittifakın seçimleri kazanması halinde gerçekleştirilecek vergi muafiyeti olarak belirlendi. Bu vaat, gençler için teknolojik ürünlerden alınan verginin bir kez kaldırılması olarak öne çıkıyor.

GENÇLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK VAAT: TELEFONLARDA VERGİ KALKIYOR! SANDIKTAN NE ÇIKARSA ÇIKSIN! İŞTE VERGİSİZ iPHONE FİYATLARI!

Birçok siyasi ittifak, yaklaşan seçimlerde gençlere özel bir vaat sunuyor: teknolojik ürünlerden alınan vergilerin kaldırılması. ShiftDeleteNet'in haberine göre, aktif siyasette bulunmayan bazı partiler dışında, ittifaklar tarafından yapılan açıklama ve paylaşımlarda öğrencilerin vergiden muaf tutulması konusunda bir fikir birliği var. Ancak, her parti bu vaadi farklı şekilde sunuyor. Bazıları kalıcı olarak ÖTV'nin kaldırılmasından bahsederken, bazıları ise sadece bir kez tüm vergilerden muaf tutulacaklarını söylüyor.

Genel olarak, Türkiye'deki yükseköğrenim öğrencileri için, telefon ve bilgisayar gibi teknolojik ürünler için bir kez vergi ödemeden alım yapma fırsatı sunulacak. Ancak, bazı siyasi partiler bu vaadi sadece 26 yaşından küçük olan gençlerle sınırlamayı planlıyor.

Şu an için, dizüstü bilgisayarlar yüzde 18 oranında KDV'ye tabi tutuluyor. Vergi muafiyetiyle birlikte, 10.000 TL'lik bir cihazın fiyatı 8.200 TL'ye, 40.000 TL'lik bir cihazın fiyatı ise 32.800 TL'ye düşebilir. Ancak, telefonlar için durum farklılık gösteriyor. Peki, teknolojik ürünlerde vergi kaldırıldığında; iPhone fiyatları ne kadar olacak? İşte vergisiz iPhone fiyatları....


Geri Dön